Директор Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминка Вучковић и предсједник Управе “Addiko Bank“ а.д. Бањалука Срђан Кондић потписали су данас у Бањалуци Меморандум о сарадњи.

Прва активност у оквиру сарадње са “Addiko Bank“ односи се на отварање штедних књижица за око 200 малишана који су лијечени преко Фонда солидарности у иностранству, а Банка ће за њих донирати одређен износ, уз стимулативну каматну стопу.  “Договорили смо да се дјеци која су била на лијечењу или се још лијече путем Фонда солидарности отворе штедне књижице са ороченом штедњом, како би наша дјечица када оздраве тај новац могла да потроше на неке лијепе ствари, а не на лијечење. Тиме желимо да им поручимо да сви вјерујемо у то да ће они оздравити и да ће када одрасту у срећи и весељу подићи свој новац“, рекла је Вучковићева.

На овај начин Фонд солидарности, уз подршку друштвено одговорних организација, наставља да за породице и малишане чије смо лијечење финансирали у иностранству, организује и друге активности и видове подршке. Овај пут партнер Фонда солидарности је “Addiko Bank“ а.д. Бањалука која континуирано помаже друштвену заједницу, те су препознали и значај Фонда солидарности. “Надамо се да ће ова акција коју смо предузели са Фондом солидарности бити порука и охрабрење за породице да нису сами и да не смију бити сами. Банка донира малишанима одређен износ средстава и ова средства не служе за лијечење, већ је наша жеља да се прикупи што више новца како би малишани, након свог изљечења и када одрасту, могли да разроче ту штедњу и да је потроше у срећи и здрављу. Дакле, није поента у новцу, већ поента је да вјерујемо у изљечење дјеце и да ће ово породицама дати подршку и финансијску и, прије свега, моралну“, истакао је Кондић. Он је додао да је ово прва од активности коју планирају да предузму у наредном периоду заједно са Фондом солидарности у циљу помоћи малишанима који се лијече у иностранству и њиховим родитељима. “Ово нам је једна од најдражих активности коју су сви запослени наше банке са одушевљењем подржали“, рекао је Кондић.

Подсјећамо, Фонд солидарности је основан прије пет година у циљу финансирања трошкова лијечења дјеце до 18 година у иностранству, онда када њихово лијечење није могуће у Републици Српској нити у установама изван Српске са којима Фонд здравственог осигурања има потписане уговоре. До сада је одобрено више од 900 рјешења за дијагностику и лијечење дјеце у иностранству и то за око 540 малишана, од којих поједини на лијечење или контроле одлазе у континуитету већ неколико година.

6 априла, 2023
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe