Мр наука др Јасминка Вучковић је рођена 1963. у Бања Луци. Гимназију и Медицински факултет завршила је у родном граду. У Дому здравља у Бања Луци радила је у служби, тадашње, опште медицине и у диспанзеру за заштиту дјеце и омладине одакле је отишла на специјализацију опште медицине. По завршетку специјализације, радила је као координатор на пројекту “Интегрисани план јавног здравства” који је финансиран средствима Европске комисије, а спроводила га је Андалузијска школа јавног здравства. Након завршетка пројекта, радила на пословима самосталног стручног сарадника за примарну здравствену заштиту у Фонду здравственог осигурања Републике Српске.

Као координатор за Републику Српску, радила је на пројекту “Реформе примарне здравствене заштите у Босни и Херцеговини” који је финансиран од стране Европске уније, а спроводила га је Свјетска здравствена организација. Завршила је и додатну едукацију из породичне медицине. Од 2006. године ради у Министарству здравља и социјалне заштите РС на пословима руководиоца Одсјека за примарну здравствену заштиту. Магистарске студије је завршила на Keele Универзитету у Енглеској.

У оквиру послова које је обављала у Министарству здравља и социјалне заштите, радила је на изради законских, подзаконских аката, стратешких и програмских докумената те на имплементацији истих. Члан је Тима за координацију активности на унапређењу раног раста и развоја дјеце у Републици Српској. Учествовала је у изради Програма за ријетке болести у Републици Српској. У складу са циљевима Програма за ријетке болести радила је на имплементацији његових циљева. Члан је Комисије за ријетке болести, а активно је радила на успостављању Центра за ријетке болести као и на унапређењу сарадње са Савезом за ријетке болести Републике Српске. Мајка је једног сина.

Прикажи више Прикажи мање

Вита Малешевић је завршила Гимназију у Босанском Петровцу, а потом и Филозофски факултет у Сарајеву 1984. године, смјер филозофија и социологија. Од 1987. године ради као професор у бањалучкој Гимназији. Сада обавља функцију директора ове установе. Предсједник је Управног одбора Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра РС“. Удата је и мајка двоје дјеце.

Гордана Цимеша рођена је 12.априла 1975. године у Карловцу у Хрватској. Од 1999. године запослена је у Телевизији Републике Српске. 2014. године обављала је дужност главног уредника Информативног програма Телевизије Републике Српске. Тренутно је замјеник директора програма. Од 1999. до 2006. године радила је као новинар у информативном програму Телевизије Републике Српске, уредник информативних емисија, другог Дневника, политичког магазина и уредник седмичних информативних емисија. Протеклих 18 година бави се новинарством и медијима

Милорад Грујичић рођен је 1961. године у Санском Мосту. Медицински факултет завршио је 1987. године у Бањој Луци, а 1998.године завршио специјализацију из интерне медицине. Године 2001. завршио је ужу специјализацију из нефрологије на Клиничком центру Србије Београд. Магистарски рад на Медицинском факултету Београд завршио је 2006. године, а докторску дисертацију завршио у фебруара 2013.године на Медицинском факултету у Бањој Луци. Један је од пионира трансплантационог програма у Републици Српској, а био је дугогодишњи шеф Тима за трансплантацију органа Универзитетског Клиничког центра Републике Српске као и национални координатор за трансплантацију органа Републике Српске. Запослен у Клиници за унутрашње болести Универзитетског Клиничког центра Републике Српске Бањалука, одјел за нефрологију и плазмаферезу као интерниста нефролог. Члан Етичког комитета Министарства здравља Републике Српске. Ванредни професор Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, катедра за интерну медицину.

Прикажи више Прикажи мање

Рођен 1. јануара 1989. године у Приједору. Основну и средњу школу завршио у Приједору. Правни факултет завршио у Новом Саду гдје је стекао звање дипломираног правника. Радио је у ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац , Шумско газдинство „Приједор“, као руководилац Службе за опште, правне и кадровске послове. Године 2020. именован је за в.д. директора ЈЗУ „Дом здравља Приједор“. Одборник СНСД у Скупштини града Приједора у 2020. и 2021. години. На мјесто градоначелника града Приједора именован у јануару 2022. године. Кошарком се активно бавио 15 година као члан КК „Приједор“. Ожењен, отац једног дјетета.

Прикажи више Прикажи мање

Мр сци. мед. Николина Дукић, интерниста-онколог, шеф Одсијека онкологије на Клиници за онкологију и хематологију Универзитетске болнице Фоча и виши асистент на катедри за Интерну медицину Медицинског факултета Фоча. Мајка је једног дјетета.

Докторица Габриела Мирковић је специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и субспецијалиста дјечији физијатар. Запослена је у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ у Бањалуци на Одјељењу за хабилитацију и рехабилитацију дјеце и омладине. Такође, шеф је одсјека за амбулантну терапију и кабинете одјељења.

Селена Ратковић, рођена 08.02.1972. у Приједору. Запослена у Адико банк ад Бања лука, а обавља и функцију предсједника Синдиката финансијских организација Републике Српске. Мајка два сина.

Аљоша Станковић је рођен 1988. године у Бањој Луци. Доктор фармацеутских наука, запослен као радиофармацеут на Клиничком заводу за нуклеарну медицину и болести штитне жлијезде УКЦ РС. Завршио је интегрисане академске студије фармације на Медицинском факултету у Новом Саду, на којем је и 2021. године одбранио докторску дисертацију. У иностранству је похађао многе едукације из радиофармације и први је фармацеут у Републици Српској који је завршио европску постдипломску специјализацију из радиофармације. Тренутно је на специјализацији из Испитивања и контроле лијекова на Фармацеутском факултету у Београду. Стручни сарадник на Медицинском факултету у Бањој Луци.

Прикажи више Прикажи мање

Милкица Милојевић новинарка и активисткиња из Бањалуке. Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду, а новинарством се професионално бави од 1989. године. Као новинарка и грађанка – активисткиња бори се за социјалну једнакост и инклузију, те за људска права жена, особа са инвалидитетом, дјеце и других маргинализованих група. Добитница је новинарске награде „Срђан Алексић“ (2012.), годишње награде Парламента БиХ и OSCE БиХ за допринос равноправности полова (2014.) и специјалног признања UNICEF-а у БиХ за промоцију права дјетета (2017.)

Рођена је 17. августа 1971. године, а Економски факултет завршила је у Бањалуци. Има бројна признања из области којима се бави, а тренутно је запослена у Привредној комори Републике Српске.

Драгослав Михајловић дипломирани инжењер саобраћаја и магистар тех. наука. Има бројне стечене квалификације, као и активно чланство у многим професионалним организација из области саобраћаја. Тренутно је запослен у Привредној комори Републике Српске.

Mr ph spec. Анђелка Ступар рођена је 5. јануара 1978. у Приједору. Запослена је у Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ, а активан је члан Савеза за ријетке болести Републике Српске, тачније од његовог оснивања. Члан је и Комисије за ријетке болести при Универзитетско-клиничком центру Републике Српске.

Микајло Лазић је рођен 19.12.1969. године у Бијељини. Средњу Медицинску школу завршио је у Сарајеву, а Медицински факултет у Новом Саду са просјечном оцјеном 9,32. Запослен у Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини од 1999. године, а специјализацију из дјечије хирургије завршио је 2006. године. Учесник је бројних конгреса и симпозијума из области педијатрије и дјечије хирургије.

Медицински факултет у Бањалуци завршила 2017. године, а специјализацију из пнеумофтизиологије 2010. године. Од 1999. до 2016. године била је запослена у Дому здравља у Теслићу, а током специјализације радила је и на Клиници за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма, као и на Клиници за интерне болести Универзитетско – клиничког центра Бањалука. Тренутно је запослена у Здравствено – туристичком центру Бања Врућица на пословима пулмолога.

Снежана Петровић-Тепић, специјалиста педијатар, субспецијалиста нефролог, шеф одјела дјечије нефрологије у УКЦ РС – Бања Лука, професор на Катедри за педијатрију Медицинског факултета, Универзитета у Бањалуци.
Основно образовање и Гимназију завршила је у Бањалуци.
Дипломирала је на Медицинском факултету у Бањалуци 1983. год. Постдипломски студиј и магистарску тезу одбранила је на Медицинском факултету Свеучилишта у Загребу, те јануара 1989.год. стекла звање магистра медицинских наука, након чега је бирана у звање вишег асистента на Катедри за педијатрију Медицинског факултета у Бањалуци.
Специјалистички испит из педијатрије положила је на Медицинском факултету у Београду, 1992 год. Године 2005. изабрана је у звање примариуса. Субспецијалистички испит из нефрологије положила је фебруара 2004 год. на Медицинском факултету у Београду. Ужа област рада је дјечја нефрологија којом се бави од 1994.године. Докторску дисертацију одбранила је 2007. год. , након чега је бирана у звање доцента на Катедри за педијатрију МФ у Бањалуци, а затим и у звање ванредног професора. Шеф је одјела дјечје нефрологије, а такође је дужи низ година обављала функцију замјеника начелника као и начелника Клинике за дјечје болести Бањалука,
Од почетка своје радне каријере до данас активно је учествовала у наставном процесу и раду са студентима на Катедри за педијатрију. Такође је у својству ментора учествовала у едукацији бројних љекара на специјализацији из педијатрије, изради већег броја дипломских и магистарских радова.
Аутор је и коаутор бројних научних и стручних радова, монографија, поглавља уџбеника, учесник бројних конгреса и савјетовања, те у више наврата рецензент научних радова, књига и пројеката.

Прикажи више Прикажи мање

Основни подаци: Јелица Предојевић Самарџић, педијатар, субспецијалиста дјечије онкологије и дјечије хематологије, шеф Одјела за дјечију хемато-онкологију са Центром за хемофилију Републике Српске на Клиници за дјечије болести УКЦ РС од 1998. године. Редовни професор на предмету Педијатрија од 2013. године и шеф Катедре за педијатрију на Медицинском факултету у Бањалуци.
Магистарску тезу из области педијатријске онкологије је одбранила на Свеучилишту у Загребу 1988.године („Разина ЦЕА у новорођенчади након радиоактивног зрачења“). Докторску тезу из области педијатријске хематологије је одбранила 1997. год на Универзитету у Бања Луци под називом „Примјена хуманог рекомбинантног еритропоетина у терапији анемије прематуритета“.
Од 1985. до 1993. била је запослена на Медицинском факултету у Бањалуци а након тога је запослена у УКЦ РС до данас.

Кратак преглед научних, стручних и међународних активности:

-Координатор 6 научних пројеката ( од чега 2 ЕУ пројекта) из области онкологије и педијатрије.
-Први аутор у 5 уџбеника из области педијатрије; педијатријске хематонкологије и ријетких болести и Атласа Конгениталних аномалија.
Гостујући професор на иностраним универзитетима:
Постдипломски студиј „Биомедицина развојне доби“, настава из колегија Педијатријска хематологија и онкологија, Медицинског факултета Универзитета у Ријеци.
Предавања по позиву:
Проф. Предојевић је одржала низ предавања по позиву у иностранству, између осталог на Академији Медицинских Наука Српског Лекарског Друштва, Интернационалној педијатријској школи Србије 2008 до 2018; редовни је предавач на Европској Академији за Хемофилију од 2017.г.

Проф Предојевић је члан IC BFM ALL групе за лијеченје Акутне лимдфобласне леукемије као једини представник Босне и Херцеговине коју заступа и у оквиру СИОП-а (International Society of Paediatric Oncology )

Аутор је низанаучних и стручних радова из области педијатријске онкологије, хематологије и урођених поремећаја згрушавања крви који су објављени у угледним међународним часописима и често цитирани у литератури.
Обављала је низ важних функција у КЦ и на Медицинском факултету у БЛ.
Начелник Клинике за дјечије болести од 2002 до 2007.
Продекан за наставу Медицинског факултета у Бања Луци од 2002 до 2004.г.
Предсједник Управног одбора Клиничког Центра Бања Лука
Члан Одбора за репродуктивно здравље и демографију Академије наука и умјетности Републике Српске
Предсједник Комисије за стручни надзор Коморе доктора медицине РС
Главни и одговорни уредник часописа Коморе доктора медицине РС –КОД
Предсједник Удружења педијатара РС
Национални координатор за хемофилију у РС
Члан је многих интернационалних и струковних удтружења:
– SIOP (Свјетско удружење за педијатријску онкологију)
– WHF (Свјетска организација за хемофилију)
– ECCO (Европско удружење за канцер)
– ECCR (Европско удружење за клиничка истраживања у педијатријској онкологији)
– Члан међународне БФМ студијске групе за лијечење АЛЛ код дјеце
– ISTH (Интернационално удружење за тромбозу и хемостазу
– IC BFM ALL. Internacional Coperative Gropu Berlin Frankfurt Mynih за лијечење АЛЛ
– Удружење педијатара Републике Српске
– Удружење хематолога Републике Српске
– Српско лекарско друштво

Прикажи више Прикажи мање

Проф. др Милка Мавија је специјалиста офталмолог, начелник Клинике за очне болести УКЦ РС; редовни професор офталмологије и шеф Катедре за офталмологију на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци, предсједник је Удружења офталмолога Републике Српске.
Ужа област рада професорке Мавије је медикал ретина, савремена област дијагностике и лијечења болести задњег сегмента ока, коју је увела још 2006. у офталмологију УКЦ РС и БиХ, као први ретинолог међу малобројним у региону. Бави се обољењима очног дна (мрежњаче, ретине), која укључује све данашње методе дијагностике, као и најновије савремене дијагностичке имиџинг методе скенирања и анализе фундуса, као што је оптичка кохерентна томографија (ОЦТ), ОЦТ-ангиографија, контрастне методе ангиографије, аутофлуоресценција фундуса идр., неопходне за евалуацију урођених и стечених обољења очног дна код одраслих пацијената и код дјеце, као што су дистрофије и дегенерације макуле и ретине, дијабетичка ретинопатија и друга обољења ока у системским обољењима, обољења крвних судова очног дна, инфламаторна и друга обољења макуле, обољења очног нерва, тумори ока и др. У свакодневном раду примјењује најсавременије методе лијечења обољења мрежњаче (ласер фотокоагулација, микропулсни ласерски третмани, анти ВЕГФ терапија и др.) Прва у БиХ уводи иновативне третмане у дијагностици и лијечењу обољења макуле и ретине, интравитреалне третмане инхибиторима ангиогенезе (анти ВЕГФ), третмане болести макуле микропулсним ласером, те најсавременију генску терапија у урођеним обољењима ока.
Стручна усавршавања из области медикал ретине обављала је на универзитетским клиникама у региону и Европи, те у Сеулу (Јужна Кореја), као и на бројним едукацијама европских и свјетских конгреса. Свакодневно несебично преноси стручна и научна знања младим офталмолозима и специјализантима офталмологије из цијеле Републике Српске. Као предавач по позиву широм региона одржава едукативне радионице и курсеве из савремене дијагностике и лијечења болести ретине за младе офталмологе. Под менторством проф. Мавије специјализацију из офталмологије од 2010. године до сада је завршило 36 младих офталмолога Републике Српске, као и четири магистра медицинских наука и четири доктора медицинских наука. Члан је комисије за полагање специјалистичких испита из офталмологије на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци и Фочи, као и члан комисије за одбрану докторских дисертација у Београду. Као предсједник Удружења офталмолога Републике Српске од 2010. године успјешно је организовала три конгреса офталмолога Републике Српске и БиХ са међународним учешћем, као и бројне симпозијуме.
Проф. др Милка Мавија је аутор и коаутор више од 110 објављених научних и стручних радова.
• Коаутор је три универзитетска уџбеника офталмологије која се користе у настави на Медицинском и Стоматолошком факултету у Београду, те на Факултету за специјалну едукацију Универзитета у Београду:
1. „Болести ретине- дијагностика и терапија”,
2. „Основне дијагностичке методе у офталмологији“;
3. „Офталмологија- одабрана поглавља и приказ интересантних случајева”.
• Аутор је двије научне монографије:
1. „Дијабетички макуларни едем“ и
2. „Дијабетичка ретинопатија- фактори ризика“; те
• коаутор двије стручне монографије:
1. „Сенилна дегенерација макуле” и
2. „Оклузивне васкуларне болести ретине”;

Удата је и мајка двоје дјеце.

Прикажи више Прикажи мање

Снежана Симић Перић рођена је у Бијељини 6.12. 1963 у Бијељини, гдје је завршила и основну и средњу школу. На Медицинком факултету у Сарајеву дипломирала је 1987. године, а као један од десет најбољих студената била је на феријалној пракси у Моски гдје је стекла нова знања и искуства из области медицине. Запослена је у Дому здравља Бијељина од 1988. године, а од 2011. године ради као дјечији кардиолог консултант у Општој болници „Свети врачеви“ у Бијељина. Звање примаријус додјељено је 2014. године од стране Министарства здравља и социјалне заштите Република Српска.

Снежана Симић Перић рођена је у Бијељини 6.12.1963 године. Одличну школу и Гимназију „Филип Вишњић“ завршила је са одличним успјехом. Медицински факултет уписала је у Сарајеву и дипломирала 1987. године. Као апсолвент у групи од десет најбољих студената била је на феријалној пракси у Москви мјесец дана и стекла нова знања из области медицине. Као студент учествовала је у пројекту испитивања Ендемске нефропатије на подручју Шамца, Бијељине и Модриче три године. Такође, имала је три научна рада који су били представљени на три конгреса студената медицине са подручја бивше СФРЈ. У сталном радном односу је у Дому здравља у Бијељини од 20.4.1988. Такође, од 2011. године ради као дјечији кардиолог консултант у Општој болници „Свети врачеви“ у Бијељини. Након обављеног стажа који је трајао годину дана, стручни испит положила је 23.5. 1989. године у Републичком комитету за здравство и социјалну заштиту у Сарајеву. Специјализацију из педијатрије добила је школске 1995/96. а специјалистички испит је положила 4.6.1999. са одличним успјехом на Медицинском факултету у Београду и стекла звање специјалисте педијатрије. Ужу специјализацију из области кардиологије је уписала школске 1999. године, а усмени субспецијалистички испит положила 2002. године , док је рад уже специјализације одбранила 2004. године на Медицинском факултету у Београду и тако стекла звање специјалиста кардиологије. Усмени магистарски испит положила је 18.6.1999. године са оцјеном десет. Магистарску тезу је одбранила 29.5.2006. на Медицинском факултету у Београду и стекла академску диплому магистар медицинских наука. Прву лиценцу за обављање професионалне дјелатности добила је од Коморе доктора медицине 2.10.2002. године, а релиценцу 2007. године. Успјешно је положила испит из ултразвучне дијагностике као испит из ехокардиографије, тако и из ултразвучне дијагностике у педијатријског радиологији (теоријско-практичну едукацију са комисијским полагањем теоријског и практичног дијела испита) у Београду. Такође је похађала и положила испит из теоријске-практичне едукације „Рано откривање, дијагностика и третман поремећаја психомоторног развоја, церебрално угрожено дете и дете са церебралном парализом и сродним стањима“ у Београду 2009. године. Од 2005. године предсједник је Првостепене стручне комисије за разврставање лица са сметњама у физичком и психичком развоју (за лица млађа од 18 година), а од 2013. године је замјеник предсједника наведене комисије. Од 2009. године је предсједник Регионалног збора коморе доктора медицине, подружница Бијељина, а 2013. године јој је обновљен мандат. Добитник је велике повеље коју додјељује Комора доктора медицине РС. Била је члан Предсједништва Удружења педијатара РС и предсједник Педијатара са подручја Бијељине, Угљевика и Лопара од 2007. до 2012. године. У више наврата је објавила радове из области кардиологије у „Scripta medica“ и „Medici.com“. Рад под називом „Значај тестова оптерећења у евалуацији дјеце са синкопама“ је презентован на Другом конгресу кардиолога РС 2008. године. Неколико пута је активно учествовала и прошла обуку педијатриске школе коју је организовало Удружење педијатара Србије. Активно је учествовала на више конгреса педијатрије као и конгреса из области кардиологије у земљи и иностранству. Такође, активно је учествовала на традиционалним видовданским сусретима Удружења педијатара РС и Удружења педијатара из Србије. Активно учествују у едукацији доктора породичне медицине ( као предавач) у оквиру заједничке сарадње Удружења кардиолога РС и Удружења љекара породичне медицине. Члан је тима „Фами“ ( као едукатор) који спроводи континуирану медицинску едукацију доктора породичне медицине. Учествовала је као коаутор у раду који је обухватао сву дјецу са Дауновим синдромом на простору БиХ , тако да је рад под називом „ Структура урођених аномалија срца код дјеце са Дауновим синдромом у БиХ“, објављен у стручном часопису „Педијатрија данас“. Такође, аутор је чланка „Утицај амброзије на здравље људи“ који је објављен у приручнику „Како искоријенити амброзију“ аутора мр Ристе Арсеновића који је објављен у Бијељини 2011. године. Члан је и активно учествује у раду Завода за заштиту биља БиХ који активно води кампању и едукацију становништва у сузбијању амброзије и њеног штетног дјеловања на здравље људи у посљедње три године. Од октобра 2011. године је начелник Амбуланте за специјалистичке консултације из педијатрије у Дому здравља у Бијељини. Од 2012. године је дио тима и регионални координатор за спровођење превенције кардиоваскуларних болести и болести метаболизма код школске дјеце „Мала школа здравља“ која се спроводи на териоторији РС у организацији Центра за медицинска истраживања Бањалука. Звање примаријус јој је додјељено у априлу 2014. године од стране Министарства здравља и социјалне заштите РС. Израда докторске дисертације је у току. Члан је комисије Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству одлуком Владе РС од 10. 1. 2018. године .

Прикажи више Прикажи мање

Прим. др мед. Славко Манојловић је специјалиста ортопедије са трауматологијом. Медицински факултет у Бањалуци завршио је 1987. године, а 1995. године на Медицинском факултету у Београду стекао звање специјалисте ортопедске хирургије са трауматологијом. Завршио је докторске студије у Мостару 2013. године. Стекао је бројне награде и признања, а обавља многе значајне друштвене и стручне функције. Тренутно је запослен у здравственој установи “Др Манојловић” у Бањалуци као и у Општој болници Медиагроуп у Београду.

Доц др сци мед ,
Прим др мед Славко Манојловић|
специјалиста ортопедије са трауматологијом

А. Основни подаци

Рођен: 27.01.1962

Мјесто: Бања Лука, Република Српска, БиХ

Брачно стање: ожењен Тањом, отац Јелене и Немање

е-маил: slavko.manojlovic@gmail.com

Б. Образовање

1981-1987. Медицински факултет, Бања Лука, стекао звање доктора медицине

1990-1995. Медицински факултет Београд, стекао звање специјалисте ортопедске хирургије са трауматологијом

2010-2013. Медицински факултет Мостар, Докторске студије

2015. Одбранио докторску дисертацију на Медицинском факултету у Мостару

на тему „Успоредба носивих површина у бесцементнојпримарној артропластици зглоба кука, керамика-метал и метал-метал“, 24.11.2015

Ц. Напредовање и положај у запослењу

1987-1988. Доктор медицине, Дом здравља Градишка

1988-1995 Секундарац,потом специјализант, Општа болница Градишка

1995-2003. Специјалиста ортопедије са трауматолгијом, Клиника за ортопедију и трауматологију КЦ Бања Лука,

2003-2017 Начелник одјељења за ортопедску хирургију, Завод за ортопедију, физикалну медицину и рехабилитацију „Др М. Зотовић“ Бања Лука,

2017 ЗУ “Др Манојловић” Бањалука, Ортопедски хирург у Општој болници Medigroup, Београд

Д. Обављање разних стручних и друштвених функција

Предсједник Удружења ортопеда и трауматолога у БиХ (УОТБИХ), од 2014-2017

Предсједник Управног одбора УОТБИХ од 2017…

Предсједник Удружења ортопеда и трауматолога Републике Српске (УОТРС), од 2009.-2017

Члан Америчке академије ортопедских хирурга (ААОС), од 2007.

Члан Српске ортопедско-трауматолошке асоцијације (СОТА), од 2010.

Члан СИЦОТ-а, од 2014.

Е. Награде и признања

• Добио звање примаријуса 2004. године

• Посебно признање Коморе доктора медицине Републике Српске за научно-истраживачки рад 2007. године

• 2. награда за најбољу постер презентацију: „TKR – controversies, dilemmas and attitudes“,

HUOT; 2012, Примоштен, Хрватска

• 3. награда за најбољу постер презентацију: „Прелом стема ендопротезе код несрасле субтрохантерне остеотомије фемура – приказ случаја“, HUOT; 2012, Примоштен, Хрватска.

• Почасно чланство СОТА, од 2014.

• Почасно чланство АМОТ-а,од 2016

• Посебно признање Коморе доктора медицине Републике Српске за организацију здравствене службе,2015

Ф. Научни радови у часописима

Објавио 9 радова у часописима индексираним у међународним базама Current Contents,

Science Citation Indeks, Science Citation Indeks – Edzpanded, Scopus, Medline, те 8 радова у другим,неиндексираним часописима

Г. Радови на међународним скуповима

Објавио и презентовао 71 рад као аутор и коаутор на разним међународним

скуповима(регионалним,средњоевропским,те европском и свјетском ортопедском конгресу)

Х. Радови на скуповима у БиХ

Презентовао 55 радова на конгресима и симпозијима у БиХ

И. Публикације

Монографија „100 година прве бањалучке ортопедије“, главни и одговорни уредник, 2015.

Ј. Пројекти

Учествовао као главни истраживач у 5 међународних научних пројеката

К. Наставна дјелатност

Учешће у настави:

1. Медицински факултет Бања Лука, 1997-2000, Асистент на предмету Хирургија са ратном хирургијом

2. Медицински факултет Бањалука,2016,Доцент на предмету Хирургија са ратном хиругијом

3. Висока медицинска школа Приједор, 2016,професор на преметима Хирургија са здравственом његом и Хирургија са ортопедијом и трауматологијом

4. I International course on Primary Total Knee Arthroplasty,Medical faculty Љубљана, 06- 07.02 2014. Faculty member

5. II International course on Primary Total Knee Arthroplasty,Medical University Pleven, Bulgaria, 29.-30. October 2015. Faculty member

6. Медицински факултет Бањалука,2016,Ментор за специјализације ортопедије и трауматологије

7.Мед. факултет Бањалука,од 2017 стални члан Комисије за специјалистичке испите из ортопедије

8. Проводио едукације из примарне и ревизионе артропластике кука и кољена у Бијељини, Брчком, Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи, Сарајеву,Требињу, Крагујевцу, Нишу, Суботици, Београду, Скопљу и Подгорици

Л. Позвана предавања

Позвани предавач на 14 ортопедских конгреса –Србија.Хрватска,Црна Гора,Македонија, Грчка,Бугарска,Шпанија,Кина,Италија

М. Чланство научног или програмског одбора скупа

1. Организациони одбор: Дани БХАААС у БиХ 2012 (Сарајево, БиХ)

2. Научни одбор: Први ортопедско-трауматолошки дани Црне Горе са међународним учешћем 2012. (Бечићи, Црна Гора)

3. Организациони одбор ИВ конгреса физијатара у БиХ (Бањалука,2012)

4. Организациони одбор: 5. Дани БХАААС у БиХ 2013. (Мостар, БиХ)

5. Научни одбор: III Конгрес доктора медицине Републике Српске 2013 (Теслић, БиХ)

6. Научни одбор: IV конгрес доктора медицине Републике Српске (Теслић,2015)

7. Организациони одбор: 6. Дани БХАААС у БиХ 2014. (Бихаћ, БиХ)

8. Организациони одбор: 7. Дани БХАААС у БиХ 2015. (Брчко, БиХ)

9. Организациони одбор 8.Дани БХАААС у БиХ 2016(Неум,БиХ)

11.Организациони одбор VII Балкански конгрес Артроскопије,Спортске трауматологије и Хиругије Кољена,2016,Солун (Грчка)

12.Научни одбор I конгреса ортопеда Црне Горе,2016, Бечићи (Црна Гора)

13.Предсједник организационог одбора: 1. Конгрес ортопеда и трауматолога у БиХ, Септембар 2014, Јахорина, БиХ

14.Предсједник организационог одбора: VI Балкански Конгрес артроскопије, спортске трауматологије и хирургије кољена, Октобар 2015, Бања Лука, БиХ

15.Организациони одбор VII Балкански Конгрес артроскопије, спортске трауматологије и хирургије кољена,септембар 2016, Солун, Грчка

16. Предсједник организационог одбора: 2. Конгрес ортопеда и трауматолога у БиХ, Септембар 2018, Мостар, БиХ

Н. Усавршавање у иностранству

1. 2001. Klinikum Lippe-Detmold, Њемачка / Једномјесечна студијска едукација

2. 2004. Heerlen, Holandija / Primary Total Knee Arthroplasty

3. 2004. Торино, Италија /Ellitica prosthesis simpozijum

4. 2005. Амстердам, Холандија / Примарна артропластика кољена

5. 2005. Анкаран, Словенија / Артропластика великих зглобова

6. 2005. Annecy, Француска / Симпозијум  Corail у примарној и ревизионој хирургији кука

7. 2006. Лион, Француска / Симпозијум Corail – 20 година праћења

8. 2006. Villingen-Schnjeningen, Njemačka / Artroplastike vel. zglobova,dr Thielmann

9. 2007. Tuscon, USA/ Артропластике великих зглобова

10. 2007. Хамбург, Њемачка /De Puy – Компјутерски асистирана хирургија кољена

11. 2007. Берлин, Њемачка / Aesculap hip days

12. 2007. Анкаран, Словенија / Артропластике великих зглобова

13. 2008. Хамбург, Њемачка / Revision knee instructional course

14. 2008. Kiel, Њемачка / De Puy – ASR инструкциони курс

15. 2009. Рим, Италија / 25 година Biomet Taperloc система

16. 2009. Annecy, Француска / Ревизиона хирургија кука након примарне ТПК

17. 2009. Stoltzalpe, Аустрија / Примарна и ревизиона хирургија кољена

18. 2010. Lucern, Швајцарска / Инструкциони курс Oxford уникондиларне протезе кољена

19. 2010. Рим, Италија / “25 Years of High Function and Lon Xear-TKA symposium“

20. 2010. Париз, Француска / De Puy – MicroHip Silent инструкциони курс

21. 2010. Орландо, USA/ “Current Conceptss” у замјени зглобова

22. 2011. Copenhagen, Denmark, Contemporary fidžation and bearings in TJA

23. 2011. Хамбург, Њемачка / Ендоклиник, артропластика великих зглобова

24. 2011. Женева,Швајцарска,/”25 Years of hydroxyapatite in THA”

25. 2012. Франкфурт, Њемачка / Кадавер курс артропластике кука, кољена и рамена

26. 2012. Gross Gerau, Njemačka/Cadaver lab knee

27. 2012. Ст Петерсбург, Русија / Corail in primary hip arthroplasty

28. 2015. Хамбург, Њемачка / The Challenge of Revision Hip Arthroplasty

29. 2016 Фиренца (Италија) Interaction Meeting Revision Knee Florence

30. 2017.Гетеборг (Шведска) Eurohip II-Master curs Hip artrhroplasty

31. 2017. Giessen (Њемачка) 4 International Trauma Meeting

32. 2017. Анкаран(Словенија) Revision hip-master kurs

33 .2018. Анкаран(Словениа) Attune knee system

Остало

1.Стални судски вјештак медицинске струке(од 1996)

2. Савјетник Предсједника Републике Српске за област здравства(од 2015-2017)

3. Савјетник министра здравља Републике Српске(од 2017-2018)

4. Члан едукационог тима De Puy Sintes(Johnson-Johnson) за Југоисточну Европу за едукацију примарне артропластике зглоба кољена

5.Члан AO recon групе за едукацију артропластике кука и кољена

6. Активно говори енглески језик

Ортопедска хируругија и ја

Након 32 годину рада на хиругији(ортопедији),те преко 4500 примарних и ревизионих артропластика кука и кољена,моји погледи и аксиоми су следећи:

Пацијент у фокусу,тимски рад у којем је пацијент члан тима

Није сваки пацијент за сваки имплантат

Посматрати пацијента индивидуално у склопу признатих светских протокола

Консултације са колегама су драгоцјене

Fifty years life after fifty

Квалитет живота пацијента је мјерило квалитета хирурга и његовог тима

Списак вјештина

1.Примарна артропластика кука код коксартрозе и прелома у зглобу кука

2.Примарна артропластика кука код високих лукасација кука са коксартрозом

3.Примарна артропластика кољена код гонартроза

4.Примарна артропластика кољена код valgus-gonartroze ,латералним приступом

5.Примарна артропластика колена-уникондиларно колено

6.Ревизиона артропластика кука

7.Ревизиона артропластика колена

8.Реваскуларизационе артропластике кука код аваскуларне некрозе главе наткољене кости

9.Крваве репозиције луксираних дечијих кукова(Салтер остеотомија)

10.Chiari остеомије карлице код сублуксација и дисплазија кука

11.Високе тибијалне остеотомије(ХТО)код млађих особа са гонартрозом

12.Корективне операције код haludž valgus деформитета стопала

13.Корективне операције ручног зглоба код лоше сраслих прелома палчане кости

14.Примарне и секундарне реконструкције Achilove тетиве

15.Остеосинтезе горњих и доњих екстремитета

Прикажи више Прикажи мање

Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe