Мр наука др Јасминка Вучковић је рођена 1963. у Бања Луци. Гимназију и Медицински факултет завршила је у родном граду. У Дому здравља у Бања Луци радила је у служби, тадашње, опште медицине и у диспанзеру за заштиту дјеце и омладине одакле је отишла на специјализацију опште медицине. По завршетку специјализације, радила је као координатор на пројекту “Интегрисани план јавног здравства” који је финансиран средствима Европске комисије, а спроводила га је Андалузијска школа јавног здравства. Након завршетка пројекта, радила на пословима самосталног стручног сарадника за примарну здравствену заштиту у Фонду здравственог осигурања Републике Српске.

Као координатор за Републику Српску, радила је на пројекту “Реформе примарне здравствене заштите у Босни и Херцеговини” који је финансиран од стране Европске уније, а спроводила га је Свјетска здравствена организација. Завршила је и додатну едукацију из породичне медицине. Од 2006. године ради у Министарству здравља и социјалне заштите РС на пословима руководиоца Одсјека за примарну здравствену заштиту. Магистарске студије је завршила на Keele Универзитету у Енглеској.

У оквиру послова које је обављала у Министарству здравља и социјалне заштите, радила је на изради законских, подзаконских аката, стратешких и програмских докумената те на имплементацији истих. Члан је Тима за координацију активности на унапређењу раног раста и развоја дјеце у Републици Српској. Учествовала је у изради Програма за ријетке болести у Републици Српској. У складу са циљевима Програма за ријетке болести радила је на имплементацији његових циљева. Члан је Комисије за ријетке болести, а активно је радила на успостављању Центра за ријетке болести као и на унапређењу сарадње са Савезом за ријетке болести Републике Српске. Мајка је једног сина.

Прикажи више Прикажи мање

Вита Малешевић је завршила Гимназију у Босанском Петровцу, а потом и Филозофски факултет у Сарајеву 1984. године, смјер филозофија и социологија. Од 1987. године ради као професор у бањалучкој Гимназији. Сада обавља функцију директора ове установе. Предсједник је Управног одбора Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра РС“. Удата је и мајка двоје дјеце.

Гордана Цимеша рођена је 12.априла 1975. године у Карловцу у Хрватској. Од 1999. године запослена је у Телевизији Републике Српске. 2014. године обављала је дужност главног уредника Информативног програма Телевизије Републике Српске. Тренутно је замјеник директора програма. Од 1999. до 2006. године радила је као новинар у информативном програму Телевизије Републике Српске, уредник информативних емисија, другог Дневника, политичког магазина и уредник седмичних информативних емисија. Протеклих 18 година бави се новинарством и медијима

Милорад Грујичић рођен је 1961. године у Санском Мосту. Медицински факултет завршио је 1987. године у Бањој Луци, а 1998.године завршио специјализацију из интерне медицине. Године 2001. завршио је ужу специјализацију из нефрологије на Клиничком центру Србије Београд. Магистарски рад на Медицинском факултету Београд завршио је 2006. године, а докторску дисертацију завршио у фебруара 2013.године на Медицинском факултету у Бањој Луци. Један је од пионира трансплантационог програма у Републици Српској, а био је дугогодишњи шеф Тима за трансплантацију органа Универзитетског Клиничког центра Републике Српске као и национални координатор за трансплантацију органа Републике Српске. Запослен у Клиници за унутрашње болести Универзитетског Клиничког центра Републике Српске Бањалука, одјел за нефрологију и плазмаферезу као интерниста нефролог. Члан Етичког комитета Министарства здравља Републике Српске. Ванредни професор Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, катедра за интерну медицину.

Прикажи више Прикажи мање

Мирослав Зечевић предсједник Синдиката финансијских организација Републике Српске.

Мр сци. мед. Николина Дукић, интерниста-онколог, шеф Одсијека онкологије на Клиници за онкологију и хематологију Универзитетске болнице Фоча и виши асистент на катедри за Интерну медицину Медицинског факултета Фоча. Мајка је једног дјетета.

Докторица Габриела Мирковић је специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и субспецијалиста дјечији физијатар. Запослена је у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ у Бањалуци на Одјељењу за хабилитацију и рехабилитацију дјеце и омладине. Такође, шеф је одсјека за амбулантну терапију и кабинете одјељења.

Дивна Аничић рођена је 27.10.1970 године у Мркоњић Граду, гдје и данас живи. Основну и средњу школу ( Гимназију) завршила је у родном граду. Школовање је наставила на Машинском факултету у Београду гдје је стекла звање диломирани инжињер машинства. У периоду од 2004. до 30.6. 2011. године обавља функцију предсједника СО Мркоњић Град као кандидат са листе СНСД-а. Од дана 30. 6. 2011. године до краја 2020. године обављала је функцију начелника општине Мркоњић Град. На посљедњим локалним изборима, изабрана је за одборника Скупштине општине Мркоњић Град као носилац листе испред СНСД-а.

Прикажи више Прикажи мање

Милева Комленовић pођена 14.07.1967. године у Луком, општина Калиновик. Основну и средњу школу завршила је у Калиновику, a дипломирала је на Правном факултету Универзитета Источно Сарајево 2000. године. У општини Калиновик, запослена од 1998.године. Радила је на управно- правним пословима и као секретар Секретаријата за послове опште управе. Функцију замјеника начелника општине,обављала је од 2004. до 2008. године, a oд 2008. године обавља функцију начелника општине Калиновик. Удата је и има три кћерке.

Милкица Милојевић новинарка и активисткиња из Бањалуке. Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду, а новинарством се професионално бави од 1989. године. Као новинарка и грађанка – активисткиња бори се за социјалну једнакост и инклузију, те за људска права жена, особа са инвалидитетом, дјеце и других маргинализованих група. Добитница је новинарске награде „Срђан Алексић“ (2012.), годишње награде Парламента БиХ и OSCE БиХ за допринос равноправности полова (2014.) и специјалног признања UNICEF-а у БиХ за промоцију права дјетета (2017.)

Рођена је 17. августа 1971. године, а Економски факултет завршила је у Бањалуци. Има бројна признања из области којима се бави, а тренутно је запослена у Привредној комори Републике Српске.

Драгослав Михајловић дипломирани инжењер саобраћаја и магистар тех. наука. Има бројне стечене квалификације, као и активно чланство у многим професионалним организација из области саобраћаја. Тренутно је запослен у Привредној комори Републике Српске.

Mr ph spec. Анђелка Ступар рођена је 5. јануара 1978. у Приједору. Запослена је у Агенцији за лијекове и медицинска средства БиХ, а активан је члан Савеза за ријетке болести Републике Српске, тачније од његовог оснивања. Члан је и Комисије за ријетке болести при Универзитетско-клиничком центру Републике Српске.

Микајло Лазић је рођен 19.12.1969. године у Бијељини. Средњу Медицинску школу завршио је у Сарајеву, а Медицински факултет у Новом Саду са просјечном оцјеном 9,32. Запослен у Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини од 1999. године, а специјализацију из дјечије хирургије завршио је 2006. године. Учесник је бројних конгреса и симпозијума из области педијатрије и дјечије хирургије.

Др Дејан Ћурлик специјалиста ортопедске хирургије и трауматологије и стални судски вјештак, рођен је 13.11.1972 у Дервенти гдје је завршио основну и средњу школу. Медицински факултет у Новом Саду завршио је 1999.године и кратак период био запослен у Дом здравља Дервента, а потом у Дому здравља Бања Лука. Од 2005. запослен у Универзитетско – клиничком центру као специјалиста ортопедске хирургије и трауматологије. Тренутно обавља функцију шефа ортопедског одјела. Ужа област интересовања представља артроскопска хирургија рамена . Ожењен, отац двоје дјеце.

Прикажи више Прикажи мање

Медицински факултет у Бањалуци завршила 2017. године, а специјализацију из пнеумофтизиологије 2010. године. Од 1999. до 2016. године била је запослена у Дому здравља у Теслићу, а током специјализације радила је и на Клиници за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма, као и на Клиници за интерне болести Универзитетско – клиничког центра Бањалука. Тренутно је запослена у Здравствено – туристичком центру Бања Врућица на пословима пулмолога.

Снежана Петровић-Тепић, специјалиста педијатар, субспецијалиста нефролог, шеф одјела дјечије нефрологије у УКЦ РС – Бања Лука, професор на Катедри за педијатрију Медицинског факултета, Универзитета у Бањалуци.
Основно образовање и Гимназију завршила је у Бањалуци.
Дипломирала је на Медицинском факултету у Бањалуци 1983. год. Постдипломски студиј и магистарску тезу одбранила је на Медицинском факултету Свеучилишта у Загребу, те јануара 1989.год. стекла звање магистра медицинских наука, након чега је бирана у звање вишег асистента на Катедри за педијатрију Медицинског факултета у Бањалуци.
Специјалистички испит из педијатрије положила је на Медицинском факултету у Београду, 1992 год. Године 2005. изабрана је у звање примариуса. Субспецијалистички испит из нефрологије положила је фебруара 2004 год. на Медицинском факултету у Београду. Ужа област рада је дјечја нефрологија којом се бави од 1994.године. Докторску дисертацију одбранила је 2007. год. , након чега је бирана у звање доцента на Катедри за педијатрију МФ у Бањалуци, а затим и у звање ванредног професора. Шеф је одјела дјечје нефрологије, а такође је дужи низ година обављала функцију замјеника начелника као и начелника Клинике за дјечје болести Бањалука,
Од почетка своје радне каријере до данас активно је учествовала у наставном процесу и раду са студентима на Катедри за педијатрију. Такође је у својству ментора учествовала у едукацији бројних љекара на специјализацији из педијатрије, изради већег броја дипломских и магистарских радова.
Аутор је и коаутор бројних научних и стручних радова, монографија, поглавља уџбеника, учесник бројних конгреса и савјетовања, те у више наврата рецензент научних радова, књига и пројеката.

Прикажи више Прикажи мање

Основни подаци: Јелица Предојевић Самарџић, педијатар, субспецијалиста дјечије онкологије и дјечије хематологије, шеф Одјела за дјечију хемато-онкологију са Центром за хемофилију Републике Српске на Клиници за дјечије болести УКЦ РС од 1998. године. Редовни професор на предмету Педијатрија од 2013. године и шеф Катедре за педијатрију на Медицинском факултету у Бањалуци.
Магистарску тезу из области педијатријске онкологије је одбранила на Свеучилишту у Загребу 1988.године („Разина ЦЕА у новорођенчади након радиоактивног зрачења“). Докторску тезу из области педијатријске хематологије је одбранила 1997. год на Универзитету у Бања Луци под називом „Примјена хуманог рекомбинантног еритропоетина у терапији анемије прематуритета“.
Од 1985. до 1993. била је запослена на Медицинском факултету у Бањалуци а након тога је запослена у УКЦ РС до данас.

Кратак преглед научних, стручних и међународних активности:

-Координатор 6 научних пројеката ( од чега 2 ЕУ пројекта) из области онкологије и педијатрије.
-Први аутор у 5 уџбеника из области педијатрије; педијатријске хематонкологије и ријетких болести и Атласа Конгениталних аномалија.
Гостујући професор на иностраним универзитетима:
Постдипломски студиј „Биомедицина развојне доби“, настава из колегија Педијатријска хематологија и онкологија, Медицинског факултета Универзитета у Ријеци.
Предавања по позиву:
Проф. Предојевић је одржала низ предавања по позиву у иностранству, између осталог на Академији Медицинских Наука Српског Лекарског Друштва, Интернационалној педијатријској школи Србије 2008 до 2018; редовни је предавач на Европској Академији за Хемофилију од 2017.г.

Проф Предојевић је члан IC BFM ALL групе за лијеченје Акутне лимдфобласне леукемије као једини представник Босне и Херцеговине коју заступа и у оквиру СИОП-а (International Society of Paediatric Oncology )

Аутор је низанаучних и стручних радова из области педијатријске онкологије, хематологије и урођених поремећаја згрушавања крви који су објављени у угледним међународним часописима и често цитирани у литератури.
Обављала је низ важних функција у КЦ и на Медицинском факултету у БЛ.
Начелник Клинике за дјечије болести од 2002 до 2007.
Продекан за наставу Медицинског факултета у Бања Луци од 2002 до 2004.г.
Предсједник Управног одбора Клиничког Центра Бања Лука
Члан Одбора за репродуктивно здравље и демографију Академије наука и умјетности Републике Српске
Предсједник Комисије за стручни надзор Коморе доктора медицине РС
Главни и одговорни уредник часописа Коморе доктора медицине РС –КОД
Предсједник Удружења педијатара РС
Национални координатор за хемофилију у РС
Члан је многих интернационалних и струковних удтружења:
– SIOP (Свјетско удружење за педијатријску онкологију)
– WHF (Свјетска организација за хемофилију)
– ECCO (Европско удружење за канцер)
– ECCR (Европско удружење за клиничка истраживања у педијатријској онкологији)
– Члан међународне БФМ студијске групе за лијечење АЛЛ код дјеце
– ISTH (Интернационално удружење за тромбозу и хемостазу
– IC BFM ALL. Internacional Coperative Gropu Berlin Frankfurt Mynih за лијечење АЛЛ
– Удружење педијатара Републике Српске
– Удружење хематолога Републике Српске
– Српско лекарско друштво

Прикажи више Прикажи мање

Проф. др Милка Мавија је специјалиста офталмолог, начелник Клинике за очне болести УКЦ РС; редовни професор офталмологије и шеф Катедре за офталмологију на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци, предсједник је Удружења офталмолога Републике Српске.
Ужа област рада професорке Мавије је медикал ретина, савремена област дијагностике и лијечења болести задњег сегмента ока, коју је увела још 2006. у офталмологију УКЦ РС и БиХ, као први ретинолог међу малобројним у региону. Бави се обољењима очног дна (мрежњаче, ретине), која укључује све данашње методе дијагностике, као и најновије савремене дијагностичке имиџинг методе скенирања и анализе фундуса, као што је оптичка кохерентна томографија (ОЦТ), ОЦТ-ангиографија, контрастне методе ангиографије, аутофлуоресценција фундуса идр., неопходне за евалуацију урођених и стечених обољења очног дна код одраслих пацијената и код дјеце, као што су дистрофије и дегенерације макуле и ретине, дијабетичка ретинопатија и друга обољења ока у системским обољењима, обољења крвних судова очног дна, инфламаторна и друга обољења макуле, обољења очног нерва, тумори ока и др. У свакодневном раду примјењује најсавременије методе лијечења обољења мрежњаче (ласер фотокоагулација, микропулсни ласерски третмани, анти ВЕГФ терапија и др.) Прва у БиХ уводи иновативне третмане у дијагностици и лијечењу обољења макуле и ретине, интравитреалне третмане инхибиторима ангиогенезе (анти ВЕГФ), третмане болести макуле микропулсним ласером, те најсавременију генску терапија у урођеним обољењима ока.
Стручна усавршавања из области медикал ретине обављала је на универзитетским клиникама у региону и Европи, те у Сеулу (Јужна Кореја), као и на бројним едукацијама европских и свјетских конгреса. Свакодневно несебично преноси стручна и научна знања младим офталмолозима и специјализантима офталмологије из цијеле Републике Српске. Као предавач по позиву широм региона одржава едукативне радионице и курсеве из савремене дијагностике и лијечења болести ретине за младе офталмологе. Под менторством проф. Мавије специјализацију из офталмологије од 2010. године до сада је завршило 36 младих офталмолога Републике Српске, као и четири магистра медицинских наука и четири доктора медицинских наука. Члан је комисије за полагање специјалистичких испита из офталмологије на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци и Фочи, као и члан комисије за одбрану докторских дисертација у Београду. Као предсједник Удружења офталмолога Републике Српске од 2010. године успјешно је организовала три конгреса офталмолога Републике Српске и БиХ са међународним учешћем, као и бројне симпозијуме.
Проф. др Милка Мавија је аутор и коаутор више од 110 објављених научних и стручних радова.
• Коаутор је три универзитетска уџбеника офталмологије која се користе у настави на Медицинском и Стоматолошком факултету у Београду, те на Факултету за специјалну едукацију Универзитета у Београду:
1. „Болести ретине- дијагностика и терапија”,
2. „Основне дијагностичке методе у офталмологији“;
3. „Офталмологија- одабрана поглавља и приказ интересантних случајева”.
• Аутор је двије научне монографије:
1. „Дијабетички макуларни едем“ и
2. „Дијабетичка ретинопатија- фактори ризика“; те
• коаутор двије стручне монографије:
1. „Сенилна дегенерација макуле” и
2. „Оклузивне васкуларне болести ретине”;

Удата је и мајка двоје дјеце.

Прикажи више Прикажи мање

Снежана Симић Перић рођена је у Бијељини 6.12. 1963 у Бијељини, гдје је завршила и основну и средњу школу. На Медицинком факултету у Сарајеву дипломирала је 1987. године, а као један од десет најбољих студената била је на феријалној пракси у Моски гдје је стекла нова знања и искуства из области медицине. Запослена је у Дому здравља Бијељина од 1988. године, а од 2011. године ради као дјечији кардиолог консултант у Општој болници „Свети врачеви“ у Бијељина. Звање примаријус додјељено је 2014. године од стране Министарства здравља и социјалне заштите Република Српска.

Снежана Симић Перић рођена је у Бијељини 6.12.1963 године. Одличну школу и Гимназију „Филип Вишњић“ завршила је са одличним успјехом. Медицински факултет уписала је у Сарајеву и дипломирала 1987. године. Као апсолвент у групи од десет најбољих студената била је на феријалној пракси у Москви мјесец дана и стекла нова знања из области медицине. Као студент учествовала је у пројекту испитивања Ендемске нефропатије на подручју Шамца, Бијељине и Модриче три године. Такође, имала је три научна рада који су били представљени на три конгреса студената медицине са подручја бивше СФРЈ. У сталном радном односу је у Дому здравља у Бијељини од 20.4.1988. Такође, од 2011. године ради као дјечији кардиолог консултант у Општој болници „Свети врачеви“ у Бијељини. Након обављеног стажа који је трајао годину дана, стручни испит положила је 23.5. 1989. године у Републичком комитету за здравство и социјалну заштиту у Сарајеву. Специјализацију из педијатрије добила је школске 1995/96. а специјалистички испит је положила 4.6.1999. са одличним успјехом на Медицинском факултету у Београду и стекла звање специјалисте педијатрије. Ужу специјализацију из области кардиологије је уписала школске 1999. године, а усмени субспецијалистички испит положила 2002. године , док је рад уже специјализације одбранила 2004. године на Медицинском факултету у Београду и тако стекла звање специјалиста кардиологије. Усмени магистарски испит положила је 18.6.1999. године са оцјеном десет. Магистарску тезу је одбранила 29.5.2006. на Медицинском факултету у Београду и стекла академску диплому магистар медицинских наука. Прву лиценцу за обављање професионалне дјелатности добила је од Коморе доктора медицине 2.10.2002. године, а релиценцу 2007. године. Успјешно је положила испит из ултразвучне дијагностике као испит из ехокардиографије, тако и из ултразвучне дијагностике у педијатријског радиологији (теоријско-практичну едукацију са комисијским полагањем теоријског и практичног дијела испита) у Београду. Такође је похађала и положила испит из теоријске-практичне едукације „Рано откривање, дијагностика и третман поремећаја психомоторног развоја, церебрално угрожено дете и дете са церебралном парализом и сродним стањима“ у Београду 2009. године. Од 2005. године предсједник је Првостепене стручне комисије за разврставање лица са сметњама у физичком и психичком развоју (за лица млађа од 18 година), а од 2013. године је замјеник предсједника наведене комисије. Од 2009. године је предсједник Регионалног збора коморе доктора медицине, подружница Бијељина, а 2013. године јој је обновљен мандат. Добитник је велике повеље коју додјељује Комора доктора медицине РС. Била је члан Предсједништва Удружења педијатара РС и предсједник Педијатара са подручја Бијељине, Угљевика и Лопара од 2007. до 2012. године. У више наврата је објавила радове из области кардиологије у „Scripta medica“ и „Medici.com“. Рад под називом „Значај тестова оптерећења у евалуацији дјеце са синкопама“ је презентован на Другом конгресу кардиолога РС 2008. године. Неколико пута је активно учествовала и прошла обуку педијатриске школе коју је организовало Удружење педијатара Србије. Активно је учествовала на више конгреса педијатрије као и конгреса из области кардиологије у земљи и иностранству. Такође, активно је учествовала на традиционалним видовданским сусретима Удружења педијатара РС и Удружења педијатара из Србије. Активно учествују у едукацији доктора породичне медицине ( као предавач) у оквиру заједничке сарадње Удружења кардиолога РС и Удружења љекара породичне медицине. Члан је тима „Фами“ ( као едукатор) који спроводи континуирану медицинску едукацију доктора породичне медицине. Учествовала је као коаутор у раду који је обухватао сву дјецу са Дауновим синдромом на простору БиХ , тако да је рад под називом „ Структура урођених аномалија срца код дјеце са Дауновим синдромом у БиХ“, објављен у стручном часопису „Педијатрија данас“. Такође, аутор је чланка „Утицај амброзије на здравље људи“ који је објављен у приручнику „Како искоријенити амброзију“ аутора мр Ристе Арсеновића који је објављен у Бијељини 2011. године. Члан је и активно учествује у раду Завода за заштиту биља БиХ који активно води кампању и едукацију становништва у сузбијању амброзије и њеног штетног дјеловања на здравље људи у посљедње три године. Од октобра 2011. године је начелник Амбуланте за специјалистичке консултације из педијатрије у Дому здравља у Бијељини. Од 2012. године је дио тима и регионални координатор за спровођење превенције кардиоваскуларних болести и болести метаболизма код школске дјеце „Мала школа здравља“ која се спроводи на териоторији РС у организацији Центра за медицинска истраживања Бањалука. Звање примаријус јој је додјељено у априлу 2014. године од стране Министарства здравља и социјалне заштите РС. Израда докторске дисертације је у току. Члан је комисије Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству одлуком Владе РС од 10. 1. 2018. године .

Прикажи више Прикажи мање

Прим. др мед. Славко Манојловић је специјалиста ортопедије са трауматологијом. Медицински факултет у Бањалуци завршио је 1987. године, а 1995. године на Медицинском факултету у Београду стекао звање специјалисте ортопедске хирургије са трауматологијом. Завршио је докторске студије у Мостару 2013. године. Стекао је бројне награде и признања, а обавља многе значајне друштвене и стручне функције. Тренутно је запослен у здравственој установи “Др Манојловић” у Бањалуци као и у Општој болници Медиагроуп у Београду.

Доц др сци мед ,
Прим др мед Славко Манојловић|
специјалиста ортопедије са трауматологијом

А. Основни подаци

Рођен: 27.01.1962

Мјесто: Бања Лука, Република Српска, БиХ

Брачно стање: ожењен Тањом, отац Јелене и Немање

е-маил: slavko.manojlovic@gmail.com

Б. Образовање

1981-1987. Медицински факултет, Бања Лука, стекао звање доктора медицине

1990-1995. Медицински факултет Београд, стекао звање специјалисте ортопедске хирургије са трауматологијом

2010-2013. Медицински факултет Мостар, Докторске студије

2015. Одбранио докторску дисертацију на Медицинском факултету у Мостару

на тему „Успоредба носивих површина у бесцементнојпримарној артропластици зглоба кука, керамика-метал и метал-метал“, 24.11.2015

Ц. Напредовање и положај у запослењу

1987-1988. Доктор медицине, Дом здравља Градишка

1988-1995 Секундарац,потом специјализант, Општа болница Градишка

1995-2003. Специјалиста ортопедије са трауматолгијом, Клиника за ортопедију и трауматологију КЦ Бања Лука,

2003-2017 Начелник одјељења за ортопедску хирургију, Завод за ортопедију, физикалну медицину и рехабилитацију „Др М. Зотовић“ Бања Лука,

2017 ЗУ “Др Манојловић” Бањалука, Ортопедски хирург у Општој болници Medigroup, Београд

Д. Обављање разних стручних и друштвених функција

Предсједник Удружења ортопеда и трауматолога у БиХ (УОТБИХ), од 2014-2017

Предсједник Управног одбора УОТБИХ од 2017…

Предсједник Удружења ортопеда и трауматолога Републике Српске (УОТРС), од 2009.-2017

Члан Америчке академије ортопедских хирурга (ААОС), од 2007.

Члан Српске ортопедско-трауматолошке асоцијације (СОТА), од 2010.

Члан СИЦОТ-а, од 2014.

Е. Награде и признања

• Добио звање примаријуса 2004. године

• Посебно признање Коморе доктора медицине Републике Српске за научно-истраживачки рад 2007. године

• 2. награда за најбољу постер презентацију: „TKR – controversies, dilemmas and attitudes“,

HUOT; 2012, Примоштен, Хрватска

• 3. награда за најбољу постер презентацију: „Прелом стема ендопротезе код несрасле субтрохантерне остеотомије фемура – приказ случаја“, HUOT; 2012, Примоштен, Хрватска.

• Почасно чланство СОТА, од 2014.

• Почасно чланство АМОТ-а,од 2016

• Посебно признање Коморе доктора медицине Републике Српске за организацију здравствене службе,2015

Ф. Научни радови у часописима

Објавио 9 радова у часописима индексираним у међународним базама Current Contents,

Science Citation Indeks, Science Citation Indeks – Edzpanded, Scopus, Medline, те 8 радова у другим,неиндексираним часописима

Г. Радови на међународним скуповима

Објавио и презентовао 71 рад као аутор и коаутор на разним међународним

скуповима(регионалним,средњоевропским,те европском и свјетском ортопедском конгресу)

Х. Радови на скуповима у БиХ

Презентовао 55 радова на конгресима и симпозијима у БиХ

И. Публикације

Монографија „100 година прве бањалучке ортопедије“, главни и одговорни уредник, 2015.

Ј. Пројекти

Учествовао као главни истраживач у 5 међународних научних пројеката

К. Наставна дјелатност

Учешће у настави:

1. Медицински факултет Бања Лука, 1997-2000, Асистент на предмету Хирургија са ратном хирургијом

2. Медицински факултет Бањалука,2016,Доцент на предмету Хирургија са ратном хиругијом

3. Висока медицинска школа Приједор, 2016,професор на преметима Хирургија са здравственом његом и Хирургија са ортопедијом и трауматологијом

4. I International course on Primary Total Knee Arthroplasty,Medical faculty Љубљана, 06- 07.02 2014. Faculty member

5. II International course on Primary Total Knee Arthroplasty,Medical University Pleven, Bulgaria, 29.-30. October 2015. Faculty member

6. Медицински факултет Бањалука,2016,Ментор за специјализације ортопедије и трауматологије

7.Мед. факултет Бањалука,од 2017 стални члан Комисије за специјалистичке испите из ортопедије

8. Проводио едукације из примарне и ревизионе артропластике кука и кољена у Бијељини, Брчком, Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи, Сарајеву,Требињу, Крагујевцу, Нишу, Суботици, Београду, Скопљу и Подгорици

Л. Позвана предавања

Позвани предавач на 14 ортопедских конгреса –Србија.Хрватска,Црна Гора,Македонија, Грчка,Бугарска,Шпанија,Кина,Италија

М. Чланство научног или програмског одбора скупа

1. Организациони одбор: Дани БХАААС у БиХ 2012 (Сарајево, БиХ)

2. Научни одбор: Први ортопедско-трауматолошки дани Црне Горе са међународним учешћем 2012. (Бечићи, Црна Гора)

3. Организациони одбор ИВ конгреса физијатара у БиХ (Бањалука,2012)

4. Организациони одбор: 5. Дани БХАААС у БиХ 2013. (Мостар, БиХ)

5. Научни одбор: III Конгрес доктора медицине Републике Српске 2013 (Теслић, БиХ)

6. Научни одбор: IV конгрес доктора медицине Републике Српске (Теслић,2015)

7. Организациони одбор: 6. Дани БХАААС у БиХ 2014. (Бихаћ, БиХ)

8. Организациони одбор: 7. Дани БХАААС у БиХ 2015. (Брчко, БиХ)

9. Организациони одбор 8.Дани БХАААС у БиХ 2016(Неум,БиХ)

11.Организациони одбор VII Балкански конгрес Артроскопије,Спортске трауматологије и Хиругије Кољена,2016,Солун (Грчка)

12.Научни одбор I конгреса ортопеда Црне Горе,2016, Бечићи (Црна Гора)

13.Предсједник организационог одбора: 1. Конгрес ортопеда и трауматолога у БиХ, Септембар 2014, Јахорина, БиХ

14.Предсједник организационог одбора: VI Балкански Конгрес артроскопије, спортске трауматологије и хирургије кољена, Октобар 2015, Бања Лука, БиХ

15.Организациони одбор VII Балкански Конгрес артроскопије, спортске трауматологије и хирургије кољена,септембар 2016, Солун, Грчка

16. Предсједник организационог одбора: 2. Конгрес ортопеда и трауматолога у БиХ, Септембар 2018, Мостар, БиХ

Н. Усавршавање у иностранству

1. 2001. Klinikum Lippe-Detmold, Њемачка / Једномјесечна студијска едукација

2. 2004. Heerlen, Holandija / Primary Total Knee Arthroplasty

3. 2004. Торино, Италија /Ellitica prosthesis simpozijum

4. 2005. Амстердам, Холандија / Примарна артропластика кољена

5. 2005. Анкаран, Словенија / Артропластика великих зглобова

6. 2005. Annecy, Француска / Симпозијум  Corail у примарној и ревизионој хирургији кука

7. 2006. Лион, Француска / Симпозијум Corail – 20 година праћења

8. 2006. Villingen-Schnjeningen, Njemačka / Artroplastike vel. zglobova,dr Thielmann

9. 2007. Tuscon, USA/ Артропластике великих зглобова

10. 2007. Хамбург, Њемачка /De Puy – Компјутерски асистирана хирургија кољена

11. 2007. Берлин, Њемачка / Aesculap hip days

12. 2007. Анкаран, Словенија / Артропластике великих зглобова

13. 2008. Хамбург, Њемачка / Revision knee instructional course

14. 2008. Kiel, Њемачка / De Puy – ASR инструкциони курс

15. 2009. Рим, Италија / 25 година Biomet Taperloc система

16. 2009. Annecy, Француска / Ревизиона хирургија кука након примарне ТПК

17. 2009. Stoltzalpe, Аустрија / Примарна и ревизиона хирургија кољена

18. 2010. Lucern, Швајцарска / Инструкциони курс Oxford уникондиларне протезе кољена

19. 2010. Рим, Италија / “25 Years of High Function and Lon Xear-TKA symposium“

20. 2010. Париз, Француска / De Puy – MicroHip Silent инструкциони курс

21. 2010. Орландо, USA/ “Current Conceptss” у замјени зглобова

22. 2011. Copenhagen, Denmark, Contemporary fidžation and bearings in TJA

23. 2011. Хамбург, Њемачка / Ендоклиник, артропластика великих зглобова

24. 2011. Женева,Швајцарска,/”25 Years of hydroxyapatite in THA”

25. 2012. Франкфурт, Њемачка / Кадавер курс артропластике кука, кољена и рамена

26. 2012. Gross Gerau, Njemačka/Cadaver lab knee

27. 2012. Ст Петерсбург, Русија / Corail in primary hip arthroplasty

28. 2015. Хамбург, Њемачка / The Challenge of Revision Hip Arthroplasty

29. 2016 Фиренца (Италија) Interaction Meeting Revision Knee Florence

30. 2017.Гетеборг (Шведска) Eurohip II-Master curs Hip artrhroplasty

31. 2017. Giessen (Њемачка) 4 International Trauma Meeting

32. 2017. Анкаран(Словенија) Revision hip-master kurs

33 .2018. Анкаран(Словениа) Attune knee system

Остало

1.Стални судски вјештак медицинске струке(од 1996)

2. Савјетник Предсједника Републике Српске за област здравства(од 2015-2017)

3. Савјетник министра здравља Републике Српске(од 2017-2018)

4. Члан едукационог тима De Puy Sintes(Johnson-Johnson) за Југоисточну Европу за едукацију примарне артропластике зглоба кољена

5.Члан AO recon групе за едукацију артропластике кука и кољена

6. Активно говори енглески језик

Ортопедска хируругија и ја

Након 32 годину рада на хиругији(ортопедији),те преко 4500 примарних и ревизионих артропластика кука и кољена,моји погледи и аксиоми су следећи:

Пацијент у фокусу,тимски рад у којем је пацијент члан тима

Није сваки пацијент за сваки имплантат

Посматрати пацијента индивидуално у склопу признатих светских протокола

Консултације са колегама су драгоцјене

Fifty years life after fifty

Квалитет живота пацијента је мјерило квалитета хирурга и његовог тима

Списак вјештина

1.Примарна артропластика кука код коксартрозе и прелома у зглобу кука

2.Примарна артропластика кука код високих лукасација кука са коксартрозом

3.Примарна артропластика кољена код гонартроза

4.Примарна артропластика кољена код valgus-gonartroze ,латералним приступом

5.Примарна артропластика колена-уникондиларно колено

6.Ревизиона артропластика кука

7.Ревизиона артропластика колена

8.Реваскуларизационе артропластике кука код аваскуларне некрозе главе наткољене кости

9.Крваве репозиције луксираних дечијих кукова(Салтер остеотомија)

10.Chiari остеомије карлице код сублуксација и дисплазија кука

11.Високе тибијалне остеотомије(ХТО)код млађих особа са гонартрозом

12.Корективне операције код haludž valgus деформитета стопала

13.Корективне операције ручног зглоба код лоше сраслих прелома палчане кости

14.Примарне и секундарне реконструкције Achilove тетиве

15.Остеосинтезе горњих и доњих екстремитета

Прикажи више Прикажи мање

Copyright © 2022- Фонд Солидарности Републикe Српскe