Direktor Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminka Vučković i predsjednik Uprave ”Addiko Bank” a.d. Banjaluka Srđan Kondić potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o saradnji.

Prva aktivnost u okviru saradnje sa ”Addiko Bank” odnosi se na otvaranje štednih knjižica za oko 200 mališana koji su liječeni preko Fonda solidarnosti u inostranstvu, a Banka će za njih donirati određen iznos, uz stimulativnu kamatnu stopu.  ”Dogovorili smo da se djeci koja su bila na liječenju ili se još liječe putem Fonda solidarnosti otvore štedne knjižice sa oročenom štednjom, kako bi naša dječica kada ozdrave taj novac mogla da potroše na neke lijepe stvari, a ne na liječenje. Time želimo da im poručimo da svi vjerujemo u to da će oni ozdraviti i da će kada odrastu u sreći i veselju podići svoj novac”, rekla je Vučkovićeva.

Na ovaj način Fond solidarnosti, uz podršku društveno odgovornih organizacija, nastavlja da za porodice i mališane čije smo liječenje finansirali u inostranstvu, organizuje i druge aktivnosti i vidove podrške. Ovaj put partner Fonda solidarnosti je ”Addiko Bank” a.d. Banjaluka koja kontinuirano pomaže društvenu zajednicu, te su prepoznali i značaj Fonda solidarnosti. ”Nadamo se da će ova akcija koju smo preduzeli sa Fondom solidarnosti biti poruka i ohrabrenje za porodice da nisu sami i da ne smiju biti sami. Banka donira mališanima određen iznos sredstava i ova sredstva ne služe za liječenje, već je naša želja da se prikupi što više novca kako bi mališani, nakon svog izlječenja i kada odrastu, mogli da razroče tu štednju i da je potroše u sreći i zdravlju. Dakle, nije poenta u novcu, već poenta je da vjerujemo u izlječenje djece i da će ovo porodicama dati podršku i finansijsku i, prije svega, moralnu”, istakao je Kondić. On je dodao da je ovo prva od aktivnosti koju planiraju da preduzmu u narednom periodu zajedno sa Fondom solidarnosti u cilju pomoći mališanima koji se liječe u inostranstvu i njihovim roditeljima. ”Ovo nam je jedna od najdražih aktivnosti koju su svi zaposleni naše banke sa oduševljenjem podržali”, rekao je Kondić.

Podsjećamo, Fond solidarnosti je osnovan prije pet godina u cilju finansiranja troškova liječenja djece do 18 godina u inostranstvu, onda kada njihovo liječenje nije moguće u Republici Srpskoj niti u ustanovama izvan Srpske sa kojima Fond zdravstvenog osiguranja ima potpisane ugovore. Do sada je odobreno više od 900 rješenja za dijagnostiku i liječenje djece u inostranstvu i to za oko 540 mališana, od kojih pojedini na liječenje ili kontrole odlaze u kontinuitetu već nekoliko godina.

6 Aprila, 2023
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske