За лијечење у иностранству у 2022. издвојено 3,3 милиона КМ

Фонд солидарности „Душа дјеце“ у 2022. години одобрио је 256 рјешења за 184 дјеце за лијечење и дијагностику у иностранству ( нека лијечења су продужавана више пута).  За лијечење и дијагностику дјеце до 18 година старости Фонд солидарности у 2022. години издвојио је око 3,3 милиона КМ.

У 2022. години најскупље лијечење је било у Србији, за шта је издвојено око  у 580.000 евра, будући да је једно дијете два пута ишло на лијечење у Србији по истој дијагнози.

Такође, поједини малишани на лијечење у иностранство одлазе у континуитету, сваке године, па чак и више пута годишње. Тако је за једно дијете које се лијечи преко Фонда солидарности у иностранству од 2019. године до сада издвојене више од два милиона евра.

Најчешћи разлози за упућивање на лијечења у иностранству су малигна обољења, ријетке болести, трансплантација, урођене ортопедске аномалије, болести ока, срца и друга обољења. Такође, чести су захтјеви за слање материјала за генетске анализе у иностранство. Дјеца су лијечена у референтним клиникама широм свијета, у Њемачкој, САД, Француској, Италији, Турској, Аустрији, Шпанији, Словенији, Хрватској, Србији, Белгији, Холандији и другим земљама.

Иначе, од почетка рада, па до данас Фонд солидарности финансирао је лијечење и дијагностику за око 500 дјеце из Републике Српске за шта је издвојено око 20 милиона КМ.

Да би још више приближили рад Фонд солидарности настојимо да сваке године сумирамо резултате свог рада. У вези са тим, У вези са тим, урађена је и кратка информација о свим најважнијим активности Фонда солидарности  у 2022. години управо у циљу да се јавности приближи и представи рад наше установе.

Ова информација је доступна и на нашој интернет страници у линку „прописи“, па „извјештаји“.

3 јануара, 2023
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe