Рад Фонда солидарности у прошлој години

За лијечење дјеце у 2021. издвојено 7,9 милиона КМ

Фонд солидарности у прошлој години финансирао је лијечење и дијагностику за 183 дјеце у иностранству за шта је само у прошлој години издвојено око 7,9 милиона КМ. Напомињемо да је у 2021. години издато 227 рјешења (нека лијечења су продужена више пута),  од чега се 79 односе на генетска испитивања. Најчешћи разлози за упућивање на лијечење су били у склопу лијечења дјеце обољеле од малигних болести, урођених ортопедских аномалија, болести ока  и других обољења. Ријеч је о скупим лијечењима, а многа од њих коштају и више од милиона КМ.

Дјеца су у 2021. упућивана у здравствене установе, попут,  Клиничког болничког центра Загреб, Института за мајку и дете “Др Вукан Чупић“  Београд , Универзитетске клинике у Минхену, Универзитетског клиничког центра Љубљана, Огеномикс Шпанија, Медикус специјалне хируршке болница Ћуприја-Србија, потом Праг-Чешка, Милано -Италија, Инстанбул Турска, Митера- Грчка и др.

У вези са тим, урађена је и кратка информација о свим најважнијим активности Фонда солидарности  у прошлој години управо у циљу да се јавности приближи и представи рад наше установе.  У овој информацији обрађене су, између осталих и теме о активностима Фонда солидарности за вријеме пандемије и слично.

Ова информација је доступна и на нашој интернет страници у линку „прописи“, па „извјештаји“.

2 марта, 2022
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe