Rad Fonda solidarnosti u prošloj godini

Za liječenje djece u 2021. izdvojeno 7,9 miliona KM

Fond solidarnosti u prošloj godini finansirao je liječenje i dijagnostiku za 183 djece u inostranstvu za šta je samo u prošloj godini izdvojeno oko 7,9 miliona KM. Napominjemo da je u 2021. godini izdato 227 rješenja (neka liječenja su produžena više puta),  od čega se 79 odnose na genetska ispitivanja. Najčešći razlozi za upućivanje na liječenje su bili u sklopu liječenja djece oboljele od malignih bolesti, urođenih ortopedskih anomalija, bolesti oka  i drugih oboljenja. Riječ je o skupim liječenjima, a mnoga od njih koštaju i više od miliona KM.

Djeca su u 2021. upućivana u zdravstvene ustanove, poput,  Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Instituta za majku i dete ”Dr Vukan Čupić”  Beograd , Univerzitetske klinike u Minhenu, Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana, Ogenomiks Španija, Medikus specijalne hirurške bolnica Ćuprija-Srbija, potom Prag-Češka, Milano -Italija, Instanbul Turska, Mitera- Grčka i dr.

U vezi sa tim, urađena je i kratka informacija o svim najvažnijim aktivnosti Fonda solidarnosti  u prošloj godini upravo u cilju da se javnosti približi i predstavi rad naše ustanove.  U ovoj informaciji obrađene su, između ostalih i teme o aktivnostima Fonda solidarnosti za vrijeme pandemije i slično.

Ova informacija je dostupna i na našoj internet stranici u linku „propisi“, pa „izvještaji“.

2 Marta, 2022
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske