Додик честитао Вучковићевој златну медаљу Србије

Извор: СРНА

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је директору Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминки Вучковић, добитнику Златне медаља за заслуге за изузетан допринос у области јавних, хуманитарних и здравствених дјелатности коју јој је уручио предсједник Србије Александар Вучић поводом Сретења – Дана државности.

Додик је истакао да је и ово признање још једна потврда о оправданости оснивања овог фонда који је био неопходан како би се брже помогло тешко обољелој дјеци чије лијечење захтијева интервенцију установа ван Републике Српске, те да је и Србија препознала значај његовог постојања, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

„Оснивањем овог фонда системски је ријешен проблем лијечења најосјетљивије категорије друштва, наше дјеце, којима је потребно лијечење ван граница Републике Српске, а резултати његовог рада још су видљивији захваљујући Вашем преданом раду и труду што додатно потврђује и ово високо признање које сте добили од Републике Србије – истакао је Додик у честитки упућеној Вучковићевој.

Он је навео да су, захављујућу постојању Фонда солидарности и одговорношћу и исказаној хуманости Вучковићеве, дјеца из Републике Српске добила шансу да се лијече у свјетским здравственим центрима.

„Са жељом да што мање наших малих суграђана има потребу за коришћењем средстава овог фонда, да наши најмлађи буду здрави и весели, желим Вам професионални и лични успјех, као и још признања која ће бити потврда вашег рада и хуманости – поручио је Додик.

Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству основан је крајем 2017. године и до данас је финансирано лијечење и дијагностика за 365 дјеце у доби до 18 година. За њихово лијечење Фонд је издвојио више од 17 милиона КМ.

18 фебруара, 2022
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe