Dodik čestitao Vučkovićevoj zlatnu medalju Srbije

Izvor: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je direktoru Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminki Vučković, dobitniku Zlatne medalja za zasluge za izuzetan doprinos u oblasti javnih, humanitarnih i zdravstvenih djelatnosti koju joj je uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Sretenja – Dana državnosti.

Dodik je istakao da je i ovo priznanje još jedna potvrda o opravdanosti osnivanja ovog fonda koji je bio neophodan kako bi se brže pomoglo teško oboljeloj djeci čije liječenje zahtijeva intervenciju ustanova van Republike Srpske, te da je i Srbija prepoznala značaj njegovog postojanja, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Osnivanjem ovog fonda sistemski je riješen problem liječenja najosjetljivije kategorije društva, naše djece, kojima je potrebno liječenje van granica Republike Srpske, a rezultati njegovog rada još su vidljiviji zahvaljujući Vašem predanom radu i trudu što dodatno potvrđuje i ovo visoko priznanje koje ste dobili od Republike Srbije – istakao je Dodik u čestitki upućenoj Vučkovićevoj.

On je naveo da su, zahavljujuću postojanju Fonda solidarnosti i odgovornošću i iskazanoj humanosti Vučkovićeve, djeca iz Republike Srpske dobila šansu da se liječe u svjetskim zdravstvenim centrima.

„Sa željom da što manje naših malih sugrađana ima potrebu za korišćenjem sredstava ovog fonda, da naši najmlađi budu zdravi i veseli, želim Vam profesionalni i lični uspjeh, kao i još priznanja koja će biti potvrda vašeg rada i humanosti – poručio je Dodik.

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu osnovan je krajem 2017. godine i do danas je finansirano liječenje i dijagnostika za 365 djece u dobi do 18 godina. Za njihovo liječenje Fond je izdvojio više od 17 miliona KM.

18 Februara, 2022
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske