Фонд солидарности „Душа дјеце“ подржао пројекат Друштва психолога РС- Позив родитељима за психолошку подршку

Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце подржао је пројекат Друштва психолога Републике Српске „Заштита менталног здравља вулнерабилних категорија становништва у доба КОВИД-19 пандемије“,  те позвао родитеље дјеце чије лијечење у иностранству финансира Фонд да се одазову позиву за психолошку подршку.

Наиме, позив је упућен оним родитељима дјеце  који због затварања  граница изазваним пандемијом  вируса корона чекају код куће да их здравствена установа у иностранству  прими на лијечење, као и оним родитељима који се са дјецом већ налазе на лијечењу у иностранству и не могу да се врате кући.

„Друштво психолога Републике Српске у времену пандемије корона вирусом и када се сви суочавамо са страхом и неизвјешношћу покренуло акцију очувања менталног здравља посебно осјетљивих категорија друштва. Не умањујући значај помоћи неких других категорија друштва, убјеђени смо да у овим тренуцима када постоји немогућност слања дјетета на лијечење у иностранство због затворених граница или када се родитељи са дјецом налазе у иностранству, па не могу да се врате кући,  потреба за разговором или психолошком подршком је још већа“, истакла је директорица Фонда солидарности „Душа дјеце“ Јасминка Вучковић.

Подсјећамо да је Фонд солидарности још прошле године успоставио сарадњу са Друштвом психолога РС у циљу пружања стручне помоћи породицама дјеце која морају да се лијече у иностранству. Психолози су на располагању свим родитељима, а ове услуге пружају бесплатно, јер на овај начин желе да дају свој допринос хуманој мисији Фонда солидарности „Душа дјеце“.

Када је у питању заштита менталног здравља у вријеме пандемије вируса корона, Друштво псигхолога РС одлучило је да покрене овај пројекат из разлога што сматрају да је у овим тренуцима кризе неопходно је осигурати психосоцијалне услуге у домену посебно вулнерабилних категорија као што су особе са инвалидитетом, особе са хроничним болестима, родитељи дјеце са хроничним обољењима/стањима и самохрани

родитељи. Основни циљ пројекта је очување менталног здравља људи у ситуацији неочекиване кризе као и подузимања различитих инцијатива које су у дирекној вези са смањивањем епидемиолошког ризика.

29 априла, 2020
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe