„Захваљујући Фонду солидарности омогућено је лијечење 500 дјеце у иностранству. То је један од највећих успјеха Републике Српске, јер смо системски ријешили једно од најважнијих питања – финансирање лијечења и дијагностике дјеце у иностранству“,  поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик након састанка са директорицом  Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминком Вучковић.

Са директорицом Вучковић Додик је разговарао о активностима које је Фонд реализовао у протеклом периоду, као и о даљим плановима.

Додик је нагласио да га је Вучковићева упознала са податком да је  до сада утрошено 20 милиона марака за лијечења дјеце.

“Посебно је важно да Фонд сноси и путне и трошкове смјештаја пратилaца, јер знамо колико су ти трошкови високи за родитеље. Ово је успјех свих нас и показатељ да када смо јединствени, можемо да учинимо добре и племените ствари. Сви чланови нашег друштва показали су хуманост и потребу да помогну, тако што из мјесеца у мјесец од личних примања издвајају за лијечење дјеце у иностранству”, закључује Додик.

7 фебруара, 2023
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe