Поруке храбрости и наде у 37 прича

Директорица Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминка Вучковић присуствовала је промоцији књиге „Храбре приче“ чији је издавач „Удружење родитеља дјеце обољелих од малигних болести “Искра“.

Промоција је посебна и по томе што су на њој присуствовали млади људи који су се излијечили од малигних болести и који су своје тешке дане оставили иза себе, зрачећи  оптимизмом и осмијехом, а многи од њих су смогли снаге да своје искуство пренесу на папир и тако створе збирку прича у којој је само једна порука – да никада не треба одустати.

Иначе, књига је настала из жеље да се цјелокупна јавност упозна са свим изазовима са којима се суочавају дјеца обољела од малигних болести и њихови родитељи.

Ове храбре приче написали су родитељи, али и дјеца која су боловала од малигних болести, а свака од ових прича шаље поруке колико је важно да у тешким животним тренуцима породица не буде препуштена самој себи.  Кроз своја искуства ови храбри актери желе да пруже подршку и наду родитељима који пролазе кроз тешке тренутке у процесу лијечења дјеце.

Такође, већина прича говори о томе колико је и „Родитељска кућа“ била сигурно уточиште у тешким временима, како за дјецу тако и за њихове родитеље.

Жеља аутора ове књиге је и да сви који буду прочитали поменуту књигу науче више  о начинима подршке која је посебно потребна током лијечења, након његе, али и и колико је важно пружити подршку да се дјеца што брже,  након лијечења,  врате свом свакодневном животу.   Иначе, књига је настала реализацијом пројекта психосоцијалне подршке Удружења родитеља “Искра”, а суфинансирао је Град Бањалука, Одјељење за културу, туризам и социјалну политику.

28 децембра, 2021
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe