„Укијева чоколадна бајка“ стигла је и у Фонд солидарности за дијагностику и лијечење, обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, јер децембар и јесте вријеме даривања!

Нема особе која није чула за чоколадну магију коју прави дјечак Урош, познатији као  Уки са својом мајком Тањом Живковић, а нису заборавили ни на Фонд солидарности и све малишане који се лијече у иностранству, јер су само за нас, направили чоколадице, посебне, баш као што је и дјечак Уки.

Дјечак Уки живи у Прњавору и већ дуго са својом мајком прави чоколадне ђаконије које су за њега права оаза мира.  Овај дјечак који болује од ријетке болести и има један од најрјеђих симптома на свијету – De Grouchijev sindrom, пронашао је свој начин живљења у свом свијету тишине правећи чоколадне посластице.

Иначе, породица Живковић се годинама трудила да Уки почне комуницирати, све док није настала радионица у којој је он пронашао начин да покаже шта мисли и осјећа. Укијеви родитељи и брат Миљан направили су креативни кутак „Укијева чоколадна бајка“ у којем мама Тања са својим сином прави разноразне чоколадне слаткише који су већ одавно пронашли пут купаца широм БиХ.

И директорица Фонда солидарности Јасминка Вучковић још раније имала је прилику да упозна Укијев чоколадни свијет посјетивши га у Прњавору. Том приликом, увјерили смо се у  снагу и пожртвованост породице која је учинила све и да Укијев свијет тишине буде украшен најљепшим бојама љубави.

„Као мајка желим рећи свим родитељима да се поносе својом дјецом, јер су она на свијет дошла са разлогом. Мој Урош је за мене дар од Бога и ја сам поносна, што је баш мене изабрао за своју мајку“, једном је за медије рекла мајка Тања.

И баш тако, у мјесецу даривања и љубави, нема важније поруке – дјеца су ту да их волимо јер „сви идеали свијета не вриједе сузе једног дјетата“.

13 децембра, 2021
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe