„Ротари клуб Бањалука“ по други пут донирао је плишане играчке Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења стања и повреда дјеце у иностранству за дјецу која одлазе на лијечење у иностранству. Ријеч је о медвједићима који су на неки начин постали симбол Фонда солидарности, будући да малишанима који на поклон добијају ову играчку прије одласка на лијечење толико значи овај мали гест пажње, јер осјећају да нису сами и да неко мисли на њих.

Због тога се Фонд солидарности посебно захваљује на овој донацији и што је „Ротари клуб Бањалука “  препознао важност неопходности друштвене пажње за најосјетљивију категорију друштва.

„Једно велико хвала на подршци и друштвено одговорном раду и што сте овим гестом уљепшавали дане свим малишанима који се лијече иностранству.  Нове меде ће добијати нека друга дјеца која буду морали да одлазе у иностранству, а вјерујемо да ће и њима меде значити и да ће им неке тешке дане обојити свјетлијим и позитивнијим бојама“, истакла је директорица Фонда солидарности Јасминка Вучковић.  

Прва донација из „Ротари клуба Бањалука“ била је тачно прије годину дана, тако да Фонду солидарности посебно значи ова континуирана подршка, јер се на овај начин шаље порука о узајамности и бризи и да друштво мисли о дјеци и њиховим родитељима који су у тешкој животној фази.

Иначе, плишани медвједићи које Фонд солидарности уз помоћ друштвено одговорних партнера  поклања дјеци која одлазе на лијечења у иностране болнице су се показали као најјаче средство у неизвјесној животној бици коју воде како дјеца, тако и њихови родитељи.  Кроз ове три пуне године рада, Фонд солидарности добијао је пуно фотографија из болница на којима су дјеца са плишаним медвједићима, а по ријечима њихових родитеља, за сву дјецу меде представљају сигурност и нераскидиву нит са дјетињством.

Дјечак Јован Петровић из Добоја у болници са медом

Прве меде Фонд солидарности добио је од Дјечијег позоришта Републике Српске.

Наиме, све је почело у децембру 2018. године када је премијера представе „Медвједић Тимотеј“ била посвећена дјеци која се лијече у иностранству посредством Фонда солидарности. Том приликом Фонду солидарности су донирани и плишани медвједићи који до данас захваљујући друштвено одговорним компанијама помажу малишанима да преброде не тако лијепе дане у болници.

10 децембра, 2021
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe