Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић рекао је присуствујући сједници Управног одбора Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству да је по начину рада и функционисања, Фонд солидарности примјер добре праксе у Српској.

„Фонд солидарности је јединствен у региону и по начину рада и како је замишљен, а све у циљу да се финансијски помогне родитељима дјеце којима је потребно лијечење у иностранству“, истакао је Шеранић.

И остали чланови Управног одбора сматрају да је Фонд солидарности у посљедњих неколико година нешто најбоље, како су рекли, што има здравствени систем Републике Српске и да оваква добра рјешења друштво и систем увијек треба подржати.

Иначе, на овој сједници на којој је и присуствовао министар Шеранић, разматрало се и о измјенама Правилника о начину, поступку, облику, обиму и роковима коришћења средстава Фонда солидарности којим би требало  да се поједноставе  процедуре, али и прошире права, а између осталог, било је ријеч и о начину финансирања трансплантација у Србији у оним здравственим установама које имају потписан споразум са Фондом здравственог осигурања Републике Српске. 

Такође, чланови УО су и информисани о свим досадашњим активностима Фонда солидарности, јер је то иначе, пракса ове установе да се о свим активностима информишу и чланови УО који и усвајају приједлоге стручне комисије Фонда солидарности за лијечење дјеце у иностранству.

2 септембра, 2020
Copyright © 2024- Фонд Солидарности Републикe Српскe