Zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske djevojčica Sofija Prijović koja boluje od maligne bolesti i kojoj je Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu finansirao liječenje u Turskoj – bezbjedno je stigla svojoj kući u Čajniče u Republici Srpskoj.
Budući da djevojčica boluje od teške bolesti i da zbog težine oboljenja nije mogla da se kući vrati uobičajnim transportom koji podrazumijeva veći broj putnika u avionu, Fond solidarnosti se obratio Kabinetu predsjedniku RS za pomoć koji su odmah kontaktirali Vazduoplovni servis Republike Srpske. Predstavnici Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske, na čelu sa direktorom Sretenom Ilićem, jako su brzo reagovali i odmah su se organizovali kako bi djevojčica na što bezbjedniji način stigla svojoj kući.
Zahvaljujemo se Kabinetu predsjednika Republike Srpske i Vazduhoplovnom servisu RS na brzoj i konkretnoj pomoći i ovo je još jedan primjer sistemske podrške koju Fond solidarnosti i sve porodice koje imaju ove zdravstvene probleme dobijaju od svih institucija Republike Srpske.
Podsjećamo i da je Kabinet predsjednika RS obezbijedio svoje vozače kada za to dođe vrijeme za prevoz troje djece iz Republike Srpske koji se još uvijek nalaze na listi čekanja za transplantciju bubrega u Bjelorusiji.
Fond solidarnosti koji je i osnovan na inicijativu predsjednika RS Milorada Dodika od početka rada ima svu podršku svih institucija, ali i kompletnog društva koji učestvuju u finansiranju liječenja djece u inostranstvu.
Osnivanjem Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Republika Srpska je sistemski riješila jedno od najvažnijih pitanja – finansiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu.
Tako da je Fond solidarnosti počeo sa radom 1. januara 2018. godine nakon organizovanja donatorske večeri „S ljubavlju i hrabrim srcima“, a od tada, pa do danas, Fond solidarnosti finansirao je liječenje i dijagnostiku za 691 djece iz Republike Srpske za šta je izdvojeno oko 30 miliona KM.

1 Februara, 2024
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske