Već tradicionalno kada su ”zalihe” plišanih medvjedića na izmaku, Rotari klub Banjaluka je tu da nam donira nove mede koji su postali svojevrstan simbol Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Do sada je na stotine djece koja su upućena na liječenje u inostranstvo preko naše ustanove dobilo medvjediće, a fotografije i poruke roditelja koje dobijamo nam svjedoče koliko je ovaj mali gest zapravo veliki za mališane jer im ulijeva osjećaj da nisu sami u bolničkim posteljama – jer tu je medo koji ih čuva.

Inače, Rorati klub Banjaluka po treći put je donirao plišane medvjediće Fondu solidarnosti. Ovog puta predstavnici Rotari kluba Davor Maksimović i Nedeljko Milaković uručili su direktorici Fonda solidarnosti Jasminki Vučković više od stotinu meda koji će u narednom periodu biti dijeljeni mališanima koji budu odlazili na liječenje u inostranstvo. Direktorica Fonda solidarnosti zahvalila se Rotari klubu na kontinuiranoj podršci jer, kako je navela, njihova podrška ne samo da je od velikog značaja za mališane i njihove porodice, već na ovaj način pokazuju i povjerenje u rad Fond i da prepoznaju značaj naše ustanove čijim osnivanjem je sistemski riješen problem finansiranja liječenja djece u inostranstvu.

20 Septembra, 2023
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske