Rotari klub Banjaluka ponovo donirao mede Fondu solidarnosti

Već tradicionalno kada su ”zalihe” plišanih medvjedića na izmaku, Rotari klub Banjaluka je tu da nam donira nove mede koji su postali svojevrstan simbol Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Do sada je na stotine djece koja su upućena na liječenje u inostranstvo preko naše ustanove dobilo medvjediće, a fotografije i poruke roditelja koje dobijamo nam svjedoče koliko je ovaj mali gest zapravo veliki za mališane jer im ulijeva osjećaj da nisu sami u bolničkim posteljama – jer tu je medo koji ih čuva.

Inače, Rorati klub Banjaluka po treći put je donirao plišane medvjediće Fondu solidarnosti. Ovog puta predstavnici Rotari kluba Davor Maksimović i Nedeljko Milaković uručili su direktorici Fonda solidarnosti Jasminki Vučković više od stotinu meda koji će u narednom periodu biti dijeljeni mališanima koji budu odlazili na liječenje u inostranstvo. Direktorica Fonda solidarnosti zahvalila se Rotari klubu na kontinuiranoj podršci jer, kako je navela, njihova podrška ne samo da je od velikog značaja za mališane i njihove porodice, već na ovaj način pokazuju i povjerenje u rad Fond i da prepoznaju značaj naše ustanove čijim osnivanjem je sistemski riješen problem finansiranja liječenja djece u inostranstvu.

20 Septembra, 2023
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske