„Zahvaljujući Fondu solidarnosti omogućeno je liječenje 500 djece u inostranstvu. To je jedan od najvećih uspjeha Republike Srpske, jer smo sistemski riješili jedno od najvažnijih pitanja – finansiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu“,  poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka sa direktoricom  Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminkom Vučković.

Sa direktoricom Vučković Dodik je razgovarao o aktivnostima koje je Fond realizovao u proteklom periodu, kao i o daljim planovima.

Dodik je naglasio da ga je Vučkovićeva upoznala sa podatkom da je  do sada utrošeno 20 miliona maraka za liječenja djece.

“Posebno je važno da Fond snosi i putne i troškove smještaja pratilaca, jer znamo koliko su ti troškovi visoki za roditelje. Ovo je uspjeh svih nas i pokazatelj da kada smo jedinstveni, možemo da učinimo dobre i plemenite stvari. Svi članovi našeg društva pokazali su humanost i potrebu da pomognu, tako što iz mjeseca u mjesec od ličnih primanja izdvajaju za liječenje djece u inostranstvu”, zaključuje Dodik.

7 Februara, 2023
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske