Milorad Dodik čestitao direktorici Fonda solidarnosti Zlatnu medalju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku direktorici Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminki Vučković u povodu priznanja koje je dobila od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

”Raduje me činjenica da ste uspjeli u namjeri da sva djeca koja imaju potrebu dobiju adekvatnu zdravstvenu njegu bilo gdje u svijetu. Možete biti ponosni na sve urađeno, ali isto tako rad iz prethodnog perioda je obaveza i smjernica da u vremenu koje dolazi budete još produktivniji i dostupniji. Cilj svih treba da bude da humanitarne akcije postanu prošlost i da institucije Republike Srpske brinu o svoj djeci kojoj je ta briga potrebna”, navedeno je između ostalog u čestitki.

Vučkovićeva se zahvalila gospodinu Dodiku, istakavši da je on lično prepoznao potrebu za sistemskim rješavanjem pitanja finansiranja liječenja djece u inostranstvu te inicirao izradu Zakona o fondu solidarnosti. „Zlatna medalja Republike Srbije je priznanje i za Vas, ali i za sve institucije koje djeluju u okviru zdravstvenog sistema. Ona predstavlja priznanje cjelokupnom društvu koje svaki mjesec, dobrovoljno od svojih plata izdvaja za liječenje djece u inostranstvu. Fond solidarnosti će i dalje nastojati da predano odgovori na sve izazove koji nas očekuju u narednom periodu uz ogromnu nadu da ćemo imati što manje teško bolesne djece, a mnogo više razloga koji će izmamiti osmijehe na dječija lica”, navela je Vučkovićeva u zahvalnici.

Podsjećamo, direktorica Fonda solidarnosti dobila je Zlatnu medalju za zasluge za izuzetan doprinos u oblasti javnih, humanitarnih i zdravstvenih djelatnosti od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u povodu Dana državnosti Srbije.

22 Februara, 2022
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske