Милорад Додик честитао директорици Фонда солидарности Златну медаљу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку директорици Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминки Вучковић у поводу признања које је добила од предсједника Србије Александра Вучића.

”Радује ме чињеница да сте успјели у намјери да сва дјеца која имају потребу добију адекватну здравствену његу било гдје у свијету. Можете бити поносни на све урађено, али исто тако рад из претходног периода је обавеза и смјерница да у времену које долази будете још продуктивнији и доступнији. Циљ свих треба да буде да хуманитарне акције постану прошлост и да институције Републике Српске брину о свој дјеци којој је та брига потребна”, наведено је између осталог у честитки.

Вучковићева се захвалила господину Додику, истакавши да је он лично препознао потребу за системским рјешавањем питања финансирања лијечења дјеце у иностранству те иницирао израду Закона о фонду солидарности. „Златна медаља Републике Србије је признање и за Вас, али и за све институције које дјелују у оквиру здравственог система. Она представља признање цјелокупном друштву које сваки мјесец, добровољно од својих плата издваја за лијечење дјеце у иностранству. Фонд солидарности ће и даље настојати да предано одговори на све изазове који нас очекују у наредном периоду уз огромну наду да ћемо имати што мање тешко болесне дјеце, а много више разлога који ће измамити осмијехе на дјечија лица”, навела је Вучковићева у захвалници.

Подсјећамо, директорица Фонда солидарности добила је Златну медаљу за заслуге за изузетан допринос у области јавних, хуманитарних и здравствених дјелатности од предсједника Србије Александра Вучића у поводу Дана државности Србије.

22 Februara, 2022
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske