Poruke hrabrosti i nade u 37 priča

Direktorica Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminka Vučković prisustvovala je promociji knjige „Hrabre priče“ čiji je izdavač „Udruženje roditelja djece oboljelih od malignih bolesti “Iskra“.

Promocija je posebna i po tome što su na njoj prisustvovali mladi ljudi koji su se izliječili od malignih bolesti i koji su svoje teške dane ostavili iza sebe, zračeći  optimizmom i osmijehom, a mnogi od njih su smogli snage da svoje iskustvo prenesu na papir i tako stvore zbirku priča u kojoj je samo jedna poruka – da nikada ne treba odustati.

Inače, knjiga je nastala iz želje da se cjelokupna javnost upozna sa svim izazovima sa kojima se suočavaju djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji.

Ove hrabre priče napisali su roditelji, ali i djeca koja su bolovala od malignih bolesti, a svaka od ovih priča šalje poruke koliko je važno da u teškim životnim trenucima porodica ne bude prepuštena samoj sebi.  Kroz svoja iskustva ovi hrabri akteri žele da pruže podršku i nadu roditeljima koji prolaze kroz teške trenutke u procesu liječenja djece.

Takođe, većina priča govori o tome koliko je i „Roditeljska kuća“ bila sigurno utočište u teškim vremenima, kako za djecu tako i za njihove roditelje.

Želja autora ove knjige je i da svi koji budu pročitali pomenutu knjigu nauče više  o načinima podrške koja je posebno potrebna tokom liječenja, nakon njege, ali i i koliko je važno pružiti podršku da se djeca što brže,  nakon liječenja,  vrate svom svakodnevnom životu.   Inače, knjiga je nastala realizacijom projekta psihosocijalne podrške Udruženja roditelja “Iskra”, a sufinansirao je Grad Banjaluka, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

28 Decembra, 2021
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske