„Ukijeva čokoladna bajka“ stigla je i u Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje, oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, jer decembar i jeste vrijeme darivanja!

Nema osobe koja nije čula za čokoladnu magiju koju pravi dječak Uroš, poznatiji kao  Uki sa svojom majkom Tanjom Živković, a nisu zaboravili ni na Fond solidarnosti i sve mališane koji se liječe u inostranstvu, jer su samo za nas, napravili čokoladice, posebne, baš kao što je i dječak Uki.

Dječak Uki živi u Prnjavoru i već dugo sa svojom majkom pravi čokoladne đakonije koje su za njega prava oaza mira.  Ovaj dječak koji boluje od rijetke bolesti i ima jedan od najrjeđih simptoma na svijetu – De Grouchijev sindrom, pronašao je svoj način življenja u svom svijetu tišine praveći čokoladne poslastice.

Inače, porodica Živković se godinama trudila da Uki počne komunicirati, sve dok nije nastala radionica u kojoj je on pronašao način da pokaže šta misli i osjeća. Ukijevi roditelji i brat Miljan napravili su kreativni kutak „Ukijeva čokoladna bajka“ u kojem mama Tanja sa svojim sinom pravi raznorazne čokoladne slatkiše koji su već odavno pronašli put kupaca širom BiH.

I direktorica Fonda solidarnosti Jasminka Vučković još ranije imala je priliku da upozna Ukijev čokoladni svijet posjetivši ga u Prnjavoru. Tom prilikom, uvjerili smo se u  snagu i požrtvovanost porodice koja je učinila sve i da Ukijev svijet tišine bude ukrašen najljepšim bojama ljubavi.

„Kao majka želim reći svim roditeljima da se ponose svojom djecom, jer su ona na svijet došla sa razlogom. Moj Uroš je za mene dar od Boga i ja sam ponosna, što je baš mene izabrao za svoju majku“, jednom je za medije rekla majka Tanja.

I baš tako, u mjesecu darivanja i ljubavi, nema važnije poruke – djeca su tu da ih volimo jer „svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djetata”.

13 Decembra, 2021
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske