„Rotari klub Banjaluka“ po drugi put donirao je plišane igračke Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu za djecu koja odlaze na liječenje u inostranstvu. Riječ je o medvjedićima koji su na neki način postali simbol Fonda solidarnosti, budući da mališanima koji na poklon dobijaju ovu igračku prije odlaska na liječenje toliko znači ovaj mali gest pažnje, jer osjećaju da nisu sami i da neko misli na njih.

Zbog toga se Fond solidarnosti posebno zahvaljuje na ovoj donaciji i što je „Rotari klub Banjaluka “  prepoznao važnost neophodnosti društvene pažnje za najosjetljiviju kategoriju društva.

„Jedno veliko hvala na podršci i društveno odgovornom radu i što ste ovim gestom uljepšavali dane svim mališanima koji se liječe inostranstvu.  Nove mede će dobijati neka druga djeca koja budu morali da odlaze u inostranstvu, a vjerujemo da će i njima mede značiti i da će im neke teške dane obojiti svjetlijim i pozitivnijim bojama“, istakla je direktorica Fonda solidarnosti Jasminka Vučković.  

Prva donacija iz „Rotari kluba Banjaluka“ bila je tačno prije godinu dana, tako da Fondu solidarnosti posebno znači ova kontinuirana podrška, jer se na ovaj način šalje poruka o uzajamnosti i brizi i da društvo misli o djeci i njihovim roditeljima koji su u teškoj životnoj fazi.

Inače, plišani medvjedići koje Fond solidarnosti uz pomoć društveno odgovornih partnera  poklanja djeci koja odlaze na liječenja u inostrane bolnice su se pokazali kao najjače sredstvo u neizvjesnoj životnoj bici koju vode kako djeca, tako i njihovi roditelji.  Kroz ove tri pune godine rada, Fond solidarnosti dobijao je puno fotografija iz bolnica na kojima su djeca sa plišanim medvjedićima, a po riječima njihovih roditelja, za svu djecu mede predstavljaju sigurnost i neraskidivu nit sa djetinjstvom.

Dječak Jovan Petrović iz Doboja u bolnici sa medom

Prve mede Fond solidarnosti dobio je od Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Naime, sve je počelo u decembru 2018. godine kada je premijera predstave „Medvjedić Timotej“ bila posvećena djeci koja se liječe u inostranstvu posredstvom Fonda solidarnosti. Tom prilikom Fondu solidarnosti su donirani i plišani medvjedići koji do danas zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama pomažu mališanima da prebrode ne tako lijepe dane u bolnici.

10 Decembra, 2021
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske