Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić rekao je prisustvujući sjednici Upravnog odbora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu da je po načinu rada i funkcionisanja, Fond solidarnosti primjer dobre prakse u Srpskoj.

„Fond solidarnosti je jedinstven u regionu i po načinu rada i kako je zamišljen, a sve u cilju da se finansijski pomogne roditeljima djece kojima je potrebno liječenje u inostranstvu“, istakao je Šeranić.

I ostali članovi Upravnog odbora smatraju da je Fond solidarnosti u posljednjih nekoliko godina nešto najbolje, kako su rekli, što ima zdravstveni sistem Republike Srpske i da ovakva dobra rješenja društvo i sistem uvijek treba podržati.

Inače, na ovoj sjednici na kojoj je i prisustvovao ministar Šeranić, razmatralo se i o izmjenama Pravilnika o načinu, postupku, obliku, obimu i rokovima korišćenja sredstava Fonda solidarnosti kojim bi trebalo  da se pojednostave  procedure, ali i prošire prava, a između ostalog, bilo je riječ i o načinu finansiranja transplantacija u Srbiji u onim zdravstvenim ustanovama koje imaju potpisan sporazum sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. 

Takođe, članovi UO su i informisani o svim dosadašnjim aktivnostima Fonda solidarnosti, jer je to inače, praksa ove ustanove da se o svim aktivnostima informišu i članovi UO koji i usvajaju prijedloge stručne komisije Fonda solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu.

2 Septembra, 2020
Copyright © 2024- Fond Solidarnosti Republike Srpske